Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos tallér gofrisütőben sütve

Sajtos tallér gofrisütőben sütve
Sajtos tallér gofrisütőben sütve
37 perc / előkészület: 35 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig sajtos tallért csak tallérsütőben ismerték, én újítottam rajta kissé. Úgy gondoltam, gofrisütőben sütöm, így kevesebb időt vesz igénybe. Annyi különbséggel, hogy nagyon vékonyra nyújtom a tésztát, és kis szaggatóval vagy likőrös pohárral szaggatjuk ki. Majd kissé megnyújtjuk, így 8 db-ot lehet egyszerre kisütni vele. Családom meglepődött, de ugyanolyan finom lett, mint tallérsütőben sütve. Én decemberben 5 alkalommal készítettem ezzel a módszerrel, és nagyon nagy siker volt. Azóta csak így sütöm, hisz a gofrisütőbe beteszem a tésztát, mellette tudok bármit csinálni. Sok sikert kívánok mindenkinek hozzá. Papírzacsiban tároljuk, nem gyengül meg, hanem ugyanúgy ropogós marad.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Tudom ajánlani bármilyen ünnepi alkalomra, hétvégékre, de gyerekzsúrokra vagy bulikra is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sajtot sajtreszelőn lereszeljük, egy kis tálban félretesszük.
  2. A margarint kissé megolvasztjuk.
  3. A lisztet magas falú tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk.
  4. Majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a megadott fűszereket és a zsírt, aludttejet, tejfölt, szódabikarbónát, reszelt sajtot.
  5. Ezután kissé összedolgozzuk, majd az olvasztott margarinnal jól átgyúrjuk, cipóra formázzuk.
  6. Egy nagy méretű nejlonzacskóba tesszük, a levegőt kissé kinyomjuk, és elkötjük száját (nem szorosan).
  7. Majd egy éjszakára hűtőben tároljuk.
  8. Másnap kivesszük, és lisztezett gyúródeszkán kissé átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle.
  9. Az egyik cipót félretesszük, a másikat 2 mm-re nyújtjuk, és kicsi szaggatóval vagy likőrös pohárral kiszaggatjuk.
  10. A gofrisütőnket konnektorba dugjuk, és közben hagyjuk melegedni, amikor a piros kis lámpa zöldre vált, akkor 8 kis tésztát teszünk bele, kissé lenyomjuk a tetejét, majd hagyjuk sülni. Csak akkor vesszük ki a megsült tésztát, amikor a kijelző lámpája másodszor is zöldre vált.
  11. Közben a második cipóval ugyanúgy járunk el, mint az elsővel.
  12. Amikor kisült az első adag, rakhatjuk a következőt, papírtörlőre vagy egy nagy méretű terítőre tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Csak azután tesszük papírzacskóba, és száraz, hűvös helyen bármeddig eltartható.
  • sütési hőfok: 260°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 22
össznézettség: 34 121
elküldve: 6
receptkönyvben: 207
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: 2

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos tallér, gofrisütős tallér, sajtos korong

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zitababy
zitababy Mon, 2016-01-11 11:30

Ez egy remek recept! Köszönöm, hogy megosztottad! Annyit módosítottam, hogy nem nyújtottam ki, és szaggattam, hanem kis golyókat formáztam és azt tettem a gofri sütőbe.

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2016-01-11 14:56

Szia Zita!
nagyon szivesen, bizom benne ugyan olyan sikere lett,mintha gázas tallér sütőben sütötted volna.:)
További sok sikert jó főzést sütést kivánok!
Üdv..Gabriella..

Gabimami58
Gabimami58 / Gabimami58 Mon, 2016-01-11 14:43

Nagyon szépen köszönöm,hogy ki emeltétek e receptem,hisz akinek van gofri sütője,és nem szeretne gáztűzhely melett állni mig egyesével kisüti sajtos tallért ez egyszerübb megoldás,s még több is van belőlle.

673
finomliszt 1 kg
sertészsír 15 dkg
margarin 10 dkg
tojás 2 db
trappista sajt 20 dkg
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
szódabikarbóna 1 kávéskanál
1 teáskanál
aludttej 1 dl
tejföl 3 ek