r
Nosalty Logó

Sajtos tallér gofrisütőben sütve

Gabimami58
Sajtos tallér gofrisütőben sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

673
Kalória
16.8g
Fehérje
77.3g
Szénhidrát
32.1g
Zsír
43.2g
Víz
79.7g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 673 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 6732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 391 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    80 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    818.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    362 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    43.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 673 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.1 g

Zsír

  • Összesen
    321 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    797 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8185.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    402 mg
  • Kálcium
    1690 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2137 mg
  • Nátrium
    3618 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    773.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    432.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    276 micro
  • K vitamin:
    102 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    353 micro
  • Kolin:
    533 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1648 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    688 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    669 micro
Összesen 6732 kcal
  • 10% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 391 kcal

Elkészítés

  1. Sajtot sajtreszelőn lereszeljük, egy kis tálban félretesszük.
  2. A margarint kissé megolvasztjuk.
  3. A lisztet magas falú tálba öntjük, a közepébe mélyedést készítünk.
  4. Majd beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a megadott fűszereket és a zsírt, aludttejet, tejfölt, szódabikarbónát, reszelt sajtot.
  5. Ezután kissé összedolgozzuk, majd az olvasztott margarinnal jól átgyúrjuk, cipóra formázzuk.
  6. Egy nagy méretű nejlonzacskóba tesszük, a levegőt kissé kinyomjuk, és elkötjük száját (nem szorosan).
  7. Majd egy éjszakára hűtőben tároljuk.
  8. Másnap kivesszük, és lisztezett gyúródeszkán kissé átgyúrjuk, két cipót formálunk belőle.
  9. Az egyik cipót félretesszük, a másikat 2 mm-re nyújtjuk, és kicsi szaggatóval vagy likőrös pohárral kiszaggatjuk.
  10. A gofrisütőnket konnektorba dugjuk, és közben hagyjuk melegedni, amikor a piros kis lámpa zöldre vált, akkor 8 kis tésztát teszünk bele, kissé lenyomjuk a tetejét, majd hagyjuk sülni. Csak akkor vesszük ki a megsült tésztát, amikor a kijelző lámpája másodszor is zöldre vált.
  11. Közben a második cipóval ugyanúgy járunk el, mint az elsővel.
  12. Amikor kisült az első adag, rakhatjuk a következőt, papírtörlőre vagy egy nagy méretű terítőre tesszük, és megvárjuk, míg teljesen kihűl. Csak azután tesszük papírzacskóba, és száraz, hűvös helyen bármeddig eltartható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Sütés ideje: 2 p
  • Sütés hőfoka: 260 °C

Eddig sajtos tallért csak tallérsütőben ismerték, én újítottam rajta kissé. Úgy gondoltam, gofrisütőben sütöm, így kevesebb időt vesz igénybe. Annyi különbséggel, hogy nagyon vékonyra nyújtom a tésztát, és kis szaggatóval vagy likőrös pohárral szaggatjuk ki. Majd kissé megnyújtjuk, így 8 db-ot lehet egyszerre kisütni vele. Családom meglepődött, de ugyanolyan finom lett, mint tallérsütőben sütve. Én decemberben 5 alkalommal készítettem ezzel a módszerrel, és nagyon nagy siker volt. Azóta csak így sütöm, hisz a gofrisütőbe beteszem a tésztát, mellette tudok bármit csinálni. Sok sikert kívánok mindenkinek hozzá. Papírzacsiban tároljuk, nem gyengül meg, hanem ugyanúgy ropogós marad.

További receptek

Medvehagymás sós rúd

Kívül enyhén roppanós, belül mégis eszméletlenül omlós sós rudak várnak, karakteres medvehagymával megspékelve. Utolsó pillanatos vendégvárónak tökéletes, ugyanis nem kell ...

Lakos Benedek

Retró sajtos tallér

Ropogós, aranybarna és ellenállhatatlanul sajtos – ez a házi sajtos tallér, amit könnyedén elkészíthetsz otthon is. Mindössze néhány alapanyag, egy hagyományos tallérsütő és egy ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...