Vegaszendvicsek szeptemberre

A kiflibe, zsemlébe nemcsak felvágott kerülhet! Sajtok, zöldségek és megannyi kence is kívánkozik a friss péksütikbe. Szuper szendvicsek nem csak iskolásoknak!

Mit süt a pék?

Kenyeret, zsemlét, kiflit, bagettet, magosat, sajtosat, barnát, rozsosat, és se szeri, se száma azoknak a pékáruknak, amelyeket azon frissiben érdemes félbe vágni vagy felszeletelni, és megpakolni mindenféle földi jóval.

Szilikon uzsonnatáska a NoSalty Webshopból

Majd becsomagolni, és egy klassz uzsitartóba helyezve a hónunk alá csapni, aztán irány az iroda vagy az iskola. Mi ma már biztosan nem maradunk éhen!

Sajtból van a szendvics

Nem bizony, a sajt nem maradhat ki! A legnépszerűbb trappista mellett a szintén közkedvelt edami, a parmezán, a cheddar, a gouda, a füstölt vagy az óvári is megér egy próbát, de a „csöpögős” mozzarellát vagy fetát csak akkor szeleteld a kenyér közé, ha már akkor farkaséhes vagy, amikor elindulsz, különben mire megennéd, szétázik a szendvicsed!

Zöldek, sárgák, pirosak

Zöldség nélkül nem szendvics a szendvics! A hagyományos salátalevél, a paprikakarika vagy az uborkaszelet alapvető, de a retekfélék vagy a csírák is belevalók! Ezeknek egytől egyig számtalan változata létezik, nyugodtan variáld az ízeket! A paradicsommal azonban inkább ne kísérletezz, ha nem akarsz paradicsomlében úszó reggelit falni, a hagymaszagot – még ha sokunk szerint illat is – sokan nem szeretik!

Még több szendvicsrecept között itt válogathatsz >>

A VegaSalty korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

Így festett egy szüret régen – Képeken a munka és...

Manapság már viszonylag ritka, hogy egy családi/baráti társaság, esetleg egy egész falu felhágjon a szőlőhegyre őszidő derekán, hogy az ott roskadozó fürtöket puttonyba szedje, azokból bort készítsen és az egész folyamatot lakomával, játékokkal és általános mulatsággal kísérje. A szüret nem is olyan rég szerves részét képezte az ősznek, a hozzá fűződő szokások pedig sokat mesélhetnek egy olyan korról és világról, amit (nagyrészt) már magunk mögött hagytunk.

Lakos Benedek

További cikkek