
Mit süt a pék?
Kenyeret, zsemlét, kiflit, bagettet, magosat, sajtosat, barnát, rozsosat, és se szeri, se száma azoknak a pékáruknak, amelyeket azon frissiben érdemes félbe vágni vagy felszeletelni, és megpakolni mindenféle földi jóval.
Szilikon uzsonnatáska a NoSalty Webshopból

Majd becsomagolni, és egy klassz uzsitartóba helyezve a hónunk alá csapni, aztán irány az iroda vagy az iskola. Mi ma már biztosan nem maradunk éhen!
Sajtból van a szendvics
Nem bizony, a sajt nem maradhat ki! A legnépszerűbb trappista mellett a szintén közkedvelt edami, a parmezán, a cheddar, a gouda, a füstölt vagy az óvári is megér egy próbát, de a „csöpögős” mozzarellát vagy fetát csak akkor szeleteld a kenyér közé, ha már akkor farkaséhes vagy, amikor elindulsz, különben mire megennéd, szétázik a szendvicsed!
Zöldek, sárgák, pirosak
Zöldség nélkül nem szendvics a szendvics! A hagyományos salátalevél, a paprikakarika vagy az uborkaszelet alapvető, de a retekfélék vagy a csírák is belevalók! Ezeknek egytől egyig számtalan változata létezik, nyugodtan variáld az ízeket! A paradicsommal azonban inkább ne kísérletezz, ha nem akarsz paradicsomlében úszó reggelit falni, a hagymaszagot – még ha sokunk szerint illat is – sokan nem szeretik!