A rohanós reggeleken nincs időd falatozni? Pedig érdemes úgy alakítanod a napod kezdetét, hogy beleférjen egy könnyű szendvics! Hátha meghozzuk a kedved tippjeinkkel!
Akkor lássuk! A reggeli fontosságát talán már hangsúlyoznunk sem kell – ráadásul a korai étkezéssel elkerülhetjük a napközbeni nassolási rohamokat. A következő hétre ínycsiklandó szendvicseket válogattunk, ropogós melegszendvics, sonkás zsemle, de még a bundás kenyér is belefér a repertoárba.
Reggeli, hogy jól induljon a nap >>
A minőségi szendvicshez valók után igenis szükséges kutakodni. Nagy bravúrt azonban nem kell végrehajtanunk! Mi legyen otthon? Vajból a legjobb a minimum 82% zsírtartalmú. A dobozos, ízesített vajkrémeket hanyagoljuk, helyettük válasszunk inkább natúr sajtkrémeket. Készíthetünk magunk is kencéket, túrókrémet tejföllel, petrezselyemmel és fokhagymával, de zöldségkrémekben is gondolkodhatunk: sárgarépából isteni szendvicsfeltét készíthető, főleg, ha egzotikus fűszerekkel is meghintjük, mint a római kömény vagy a koriander.
Hajtsd finomra! Hajtogatós falatok >>
Jöhet a zsemle, kifli, bagett, de az se baj, ha kenyeret pirítunk. Persze kinek van kedve hajnalban nekiállni beszerezni a pékségből a reggelihez valót? Ezért azt tanácsoljuk, hogy nyugodtan vegyük meg előző nap a pékárut – ha reggelre mégis megszikkadna, dobjuk pár perc átmelegítésre a sütőbe őket, és voilá! Olyanok lesznek, mintha most hoztuk volna őket ropogósan a sarki pékségből. A zöldségeket illetően: maradjunk a szezonalitásnál, a narancssárga paradicsomok és a messziről utaztatott paprikák nem éppen szuper élelmiszerek, ellentétben a jégcsapretekkel, a csírákkal vagy a céklával, melyekkel bármilyen szendvics finomabbá és egészségesebbé tehető.