A rohanós reggeleken nincs időd falatozni? Pedig érdemes úgy alakítanod a napod kezdetét, hogy beleférjen egy könnyű szendvics! Hátha meghozzuk a kedved tippjeinkkel!

Akkor lássuk! A reggeli fontosságát talán már hangsúlyoznunk sem kell – ráadásul a korai étkezéssel elkerülhetjük a napközbeni nassolási rohamokat. A következő hétre ínycsiklandó szendvicseket válogattunk, ropogós melegszendvics, sonkás zsemle, de még a bundás kenyér is belefér a repertoárba.

Reggeli, hogy jól induljon a nap >>

A minőségi szendvicshez valók után igenis szükséges kutakodni. Nagy bravúrt azonban nem kell végrehajtanunk! Mi legyen otthon? Vajból a legjobb a minimum 82% zsírtartalmú. A dobozos, ízesített vajkrémeket hanyagoljuk, helyettük válasszunk inkább natúr sajtkrémeket. Készíthetünk magunk is kencéket, túrókrémet tejföllel, petrezselyemmel és fokhagymával, de zöldségkrémekben is gondolkodhatunk: sárgarépából isteni szendvicsfeltét készíthető, főleg, ha egzotikus fűszerekkel is meghintjük, mint a római kömény vagy a koriander.

Hajtsd finomra! Hajtogatós falatok >>

Jöhet a zsemle, kifli, bagett, de az se baj, ha kenyeret pirítunk. Persze kinek van kedve hajnalban nekiállni beszerezni a pékségből a reggelihez valót? Ezért azt tanácsoljuk, hogy nyugodtan vegyük meg előző nap a pékárut – ha reggelre mégis megszikkadna, dobjuk pár perc átmelegítésre a sütőbe őket, és voilá! Olyanok lesznek, mintha most hoztuk volna őket ropogósan a sarki pékségből. A zöldségeket illetően: maradjunk a szezonalitásnál, a narancssárga paradicsomok és a messziről utaztatott paprikák nem éppen szuper élelmiszerek, ellentétben a jégcsapretekkel, a csírákkal vagy a céklával, melyekkel bármilyen szendvics finomabbá és egészségesebbé tehető.

A Napról napra rovat további cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek