Strandkaják otthonról

Adunk néhány tippet arra az esetre, ha a strandon nem a büfés bódé kínálatát akarjuk felfalatni a csemetékkel. Higyjétek el, mindenki jobban jár majd.

Már azt hittük, hogy idén kimarad, de végül csak ránk szakadt a kánikula és a strandidő, lassacskán minden kisgyerekes család lekényszerül legalább egyszer a vízpartra. Hogy ez öröm-e, vagy nyűg, azt szülője válogatja, engem személy szerint nyomasztanak a zsúfolt, kipárálló, ricsajos strandok, de a gyerekekért bármit, ugye.

A strandos lángos természetesen kötelező eleme a pancsolásnak, még ha kifejezetten nehéz is kifogni belőle az élvezhetően elfogyasztható változatot. Viszont a mirelitből összeütött hamburgernél és szikkadt wimpinél van jobb ötletünk is. Hűtőtáskások előnyben!

Palacsinta

Gyerekkoromban mindig a kerítésen át csempészte be nekünk a mama a frissen kisült palacsintát. De ha reggel visszük magunkkal, akkor is ugyanolyan jól fog esni a gyerekeknek egy kiadós fürdés után.

Gyümölcssaláta

Gyümölcsöt muszáj vinni, ez nem kérdés. Legjobban úgy járunk, ha falatnyi kockákra előre feldaraboljuk a körtét, sárga- vagy görögdinnyét, barackot, stb, így kevesebb vele a macera.

Szendvicsek

Nagyon kézenfekvő, hogy kenünk néhány kenyeret indulás előtt, de az összeizzadt téliszalámis-paprikás változaton túl is van élet!

Péksütik

Ha van erőnk még előző este sütni, akkor járunk talán a legjobban.

Kekszek

Édességet is muszáj vinni, és nyilván nem a Rigó Jancsi az ideális választás az alkalomra, de a kekszekkel nem nyúlhatunk mellé.

Főtt kukorica

Abszolút elmaradhatatlan strandkellék, mint az úszógumi és az öltözőkulcs. Nem, kedves apukák, nem a sörről van szó, hanem a főtt kukoricáról.

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.