Strandkaják otthonról

Adunk néhány tippet arra az esetre, ha a strandon nem a büfés bódé kínálatát akarjuk felfalatni a csemetékkel. Higyjétek el, mindenki jobban jár majd.

Már azt hittük, hogy idén kimarad, de végül csak ránk szakadt a kánikula és a strandidő, lassacskán minden kisgyerekes család lekényszerül legalább egyszer a vízpartra. Hogy ez öröm-e, vagy nyűg, azt szülője válogatja, engem személy szerint nyomasztanak a zsúfolt, kipárálló, ricsajos strandok, de a gyerekekért bármit, ugye.

A strandos lángos természetesen kötelező eleme a pancsolásnak, még ha kifejezetten nehéz is kifogni belőle az élvezhetően elfogyasztható változatot. Viszont a mirelitből összeütött hamburgernél és szikkadt wimpinél van jobb ötletünk is. Hűtőtáskások előnyben!

Palacsinta

Gyerekkoromban mindig a kerítésen át csempészte be nekünk a mama a frissen kisült palacsintát. De ha reggel visszük magunkkal, akkor is ugyanolyan jól fog esni a gyerekeknek egy kiadós fürdés után.

Gyümölcssaláta

Gyümölcsöt muszáj vinni, ez nem kérdés. Legjobban úgy járunk, ha falatnyi kockákra előre feldaraboljuk a körtét, sárga- vagy görögdinnyét, barackot, stb, így kevesebb vele a macera.

Szendvicsek

Nagyon kézenfekvő, hogy kenünk néhány kenyeret indulás előtt, de az összeizzadt téliszalámis-paprikás változaton túl is van élet!

Péksütik

Ha van erőnk még előző este sütni, akkor járunk talán a legjobban.

Kekszek

Édességet is muszáj vinni, és nyilván nem a Rigó Jancsi az ideális választás az alkalomra, de a kekszekkel nem nyúlhatunk mellé.

Főtt kukorica

Abszolút elmaradhatatlan strandkellék, mint az úszógumi és az öltözőkulcs. Nem, kedves apukák, nem a sörről van szó, hanem a főtt kukoricáról.

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

Miből főzzek? – Ez a filléres főzelékek és gyümölcsös sütik...

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket, és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Nosalty

További cikkek