r
Nosalty Logó

Édes-sós palacsinta alaptészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vicikó
Édes-sós palacsinta alaptészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 560 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1120 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    679.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    170 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    257 micro
Összesen 560 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1359.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    533 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    354 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    131.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    514 micro
Összesen 1120 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 164 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokhoz adjuk a csipetnyi sót, beletesszük a lisztet és kb. felét a tejnek. Csomómentesre kidolgozzuk,a maradék tejet hozzáöntjük, szép homogén, folyós tésztává keverjük, majd ezutánkb. 10 percet állni hagyjuk.
  2. Egy palacsintasütőt felforrósítunk, pár csepp olajjal kikenjük, és egymás után megsütjük a palacsintákat.
  3. Melegen tartjuk, míg az összes kisül, majd ízlés szerint töltjük. Legfinomabb, haazonnal fogyasztjuk.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 880
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 214177
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 29.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes-sós palacsinta alaptészta
Vicikó 251 recept

Ebből  az alaptésztából készülhet sós vagy akár édes palacsinta is.  Szerintem mindenképp kell az édes palacsinta tésztájába is egy csipet sót tenni. Nagymamám mindig tett pl. az édes kalácsokba is egy kis sót, mert azt mondta, hogy így sokkal finomabb lesz. Bizony milyen igaza volt!  Viszont ha édes palacsintát készítünk, szerintem akkor sem kell nagyon cukrozni a tésztát, elég kb. 1 tk-nyi ebbe az adagba. Szerintem így jobban is érvényesül a töltelék is benne. Ebből a mennyiségből 10 db palacsintát kapunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.