Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromkrémes csipkés keksz

Citromkrémes csipkés keksz
Citromkrémes csipkés keksz
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta nézegettem ezt a receptet a sütigyár oldalán. Végre beszereztem a zabpelyhet és neki is láttam. Eredeti receptben nincs citrom a krémben, de én úgy gondoltam, legyen igazán nyári, pikáns ízű a krém :) A tölteléktől jól megpuhult a tészta, nagyon finomak lettek a kekszek :D Kb 20 db jön ki ebből az adagból.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sütőpapírt rakunk a tepsibe.
  2. A margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a zabpelyhet és a cukrot, majd elkeverjük, és pihentetjük 5-10 percet.
  3. A felvert tojást, a lisztet és a sütőport is belekeverjük a masszába.
  4. Kiskanál segítségével kis halmokat rakunk a tepsire, egymástól nagyobb távolságra, és 10 percig sütjük.
  5. Óvatosan leszedjük a papírról, ilyenkor könnyen törik.
  6. Lereszeljük a lime héját, a citrom héját és a mascarponéval összekeverjük, rászitáljuk a cukrot.
  7. Az így kapott krémet két darab keksz közé kenjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 871
elküldve: 5
receptkönyvben: 585
elkészítve: 10/27
Facebookon megjelent: 1

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zabpelyhes keksz citromkrémmel, mascarponekrémes keksz, citromos-mascarponekrémes keksz

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cosmika
cosmika Fri, 2012-11-16 16:14

Elkészítettem, nagyon jó kis alap süti, mindenfélét bele lehet tölteni! Utoljára nagymami sárgabarack dzsemjével készült, nekünk jobban ízlett, mint a mascarponés.
Amúgy nekem úgy jött be igazán a recept, hogy egy kanállal több lisztet teszek bele, és csak 60 gramm cukrot.
Köszönöm a receptet!

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Tue, 2012-10-02 19:55

Kedves Rita!
Nagyon híg volt a massza, ezért még beletettem egy ötödik teáskanál lisztet. Így már kanalazható volt, ellenben sütéskor mégis teljesen szétfolyt. Egybesült az egész. Az íze jó volt, de biztos, hogy teás kanálnyi lisztet akartál írni? Nem evőkanálnyit, vagy valami nagyobb mennyiséget?
Üdv: Zsuzsi

Nyafi
Nyafi Thu, 2012-07-05 19:50

Szia!
Mekkora kiszúróval dolgoztál?
Üdv:
Nyafi

598
margarin 75 g
zabpehely 75 g
cukor 100 g
tojás 1 db
finomliszt 1 púpozott ek
sütőpor 1 teáskanál
lime héja 1 lime-ból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
mascarpone 250 g
porcukor 1 ek