Rákapcsolunk a rebarbaraszezonra receptjeinkkel

A rebarbara a spárgával együtt a tavasz első ehető hírnökei között foglal helyet, nézzük mi minden készülhet belőle!

Áprilistól júniusig tart a csodás rebarbara szezonja, ha szerencsénk van legalábbis, így amint megjelenik a piacokon ez a sokoldalú (egyébként zöldség, nem pedig gyümölcs) alapanyag, használjuk ki, főzzük be, tegyük fenséges pitékbe, és bár mindenki eper mellé képzeli el, mutatunk jó pár alternatívát, hogy másokkal frigyre lépve, vagy önmagában is megállja a helyét a rebarbara.

  1. 1.

    Epres-rebarbarás-túrós süti

  2. 2.

    Rebarbarás-epres pite Gegabriella konyhájából

  3. 3.

    Rebarbarás mandulatorta epermázzal

  4. 4.

    Mini grízes túrógombócok rebarbarás-epres öntettel

  5. 5.

    Rebarbarás zsemlefelfújt

  6. 6.

    Epres-rebarbarás rácsos pite

  7. 7.

    Rebarbarás „bögrekrém” zabmorzsával

  8. 8.

    Rebarbarás fordított mandulatorta

  9. 9.

    Lusta rétes eperrel és rebarbarával cukorbetegeknek

  10. 10.

    Rebarbarás panna cotta

  11. 11.

    Tejfölös-rebarbarás pite

  12. 12.

    Almás-rebarbarás crumble egyszerűen

  13. 13.

    Rebarbarás galette

  14. 14.

    Epres-rebarbarás sajttortakocka

  15. 15.

    Erdei gyümölcsös joghurttorta sütés nélkül

  16. 16.

    Rebarbarás gin

  17. 17.

    Rebarbaralekvár

Még több rebarbarás recept itt!

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Címlapról ajánljuk

További cikkek