Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rebarbarás zsemlefelfújt

Rebarbarás zsemlefelfújt
Rebarbarás zsemlefelfújt
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertünkben hatalmas rebarbaratövek díszlenek. Sokszor készítek belőle valami finomságot. Most szintén egy családi receptet ajánlok kipróbálásra. Eredetileg a tejben az egész tojásokat kell elkeverni, de mi így, túl száraznak éreztük ezt a desszertet. Ezért a tojások fehérjét habbá vertem, és a felfújt tetejére kentem. Sokkal gusztább és szaftosabb lett az eredmény.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemléket 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A rebarbarát éles késsel vékonyan felkarikázzuk és egy méretes tálba rakjuk. Megszórjuk a cukor negyedével és a fahéjjal. Összekeverjük és félretesszük.
  2. Egy méretes tepsit vagy tűzállótálat (nálam ez 20x30 cm) körbebélelünk sütőpapírral úgy, hogy a tepsi szélein kilógjon.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukor kétnegyedével és a vaníliás cukorral. Egy méretes lábasban összemelegítjük a vajat a tejjel, majd hozzákeverjük a cukros tojássárgáját.
  4. A zsemleszeletek felét egyenként megmártjuk a meleg tojásos tejben, és kirakjuk vele a sütőforma alját. Erre egyenletesen elosztjuk a rebarbaraszeleteket. A fahéjas levet, amit kiengedett, ráöntjük.
  5. A zsemleszeletek másik felét ismét egyenként megmártjuk a tejben, és befedjük vele a rebarbarát. Ha marad cukros tej, ráöntjük.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény, fénylő habbá verjük a cukor megmaradt egynegyedével. A tepsit kivesszük a sütőből, és rákenjük a habot. Visszatéve a sütőbe még sütjük 15 percig.
  7. Amikor szépen megpirult a teteje, kivesszük a tepsit. Óvatosan kiemeljük a papír segítségével a felfújtat. Miután langyosra hűlt, szeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 279
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
455 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: felfújtak
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rebarafelfújt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

456
zsemle 4 db
tej 4 dl
vaj 5 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
rebarbara 30 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kávéskanál