r
Nosalty Logó

Rebarbarás zsemlefelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Rebarbarás zsemlefelfújt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.6 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 456 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    71.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    468 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3280.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    1097 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    246.3 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    372.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    348 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsemléket 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A rebarbarát éles késsel vékonyan felkarikázzuk és egy méretes tálba rakjuk. Megszórjuk a cukor negyedével és a fahéjjal. Összekeverjük és félretesszük.
  2. Egy méretes tepsit vagy tűzállótálat (nálam ez 20x30 cm) körbebélelünk sütőpapírral úgy, hogy a tepsi szélein kilógjon.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgáját habosra keverjük a cukor kétnegyedével és a vaníliás cukorral. Egy méretes lábasban összemelegítjük a vajat a tejjel, majd hozzákeverjük a cukros tojássárgáját.
  4. A zsemleszeletek felét egyenként megmártjuk a meleg tojásos tejben, és kirakjuk vele a sütőforma alját. Erre egyenletesen elosztjuk a rebarbaraszeleteket. A fahéjas levet, amit kiengedett, ráöntjük.
  5. A zsemleszeletek másik felét ismét egyenként megmártjuk a tejben, és befedjük vele a rebarbarát. Ha marad cukros tej, ráöntjük.
  6. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük, és kb. 15 percig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény, fénylő habbá verjük a cukor megmaradt egynegyedével. A tepsit kivesszük a sütőből, és rákenjük a habot. Visszatéve a sütőbe még sütjük 15 percig.
  7. Amikor szépen megpirult a teteje, kivesszük a tepsit. Óvatosan kiemeljük a papír segítségével a felfújtat. Miután langyosra hűlt, szeletelve kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 14
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 484
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rebarbarás zsemlefelfújt
Lizinka_ 591 recept

A kertünkben hatalmas rebarbaratövek díszlenek. Sokszor készítek belőle valami finomságot. Most szintén egy családi receptet ajánlok kipróbálásra. Eredetileg a tejben az egész tojásokat kell elkeverni, de mi így, túl száraznak éreztük ezt a desszertet. Ezért a tojások fehérjét habbá vertem, és a felfújt tetejére kentem. Sokkal gusztább és szaftosabb lett az eredmény.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!