4 lépés, amitől sokkal finomabb lesz az egybefasírtod

A fasírt nagy kedvenc minden háztartásban, az egyben sült verzió pedig egy maceramentes, gyors megoldást jelent, ha a húsos fogásra vágyakozunk. Nézzük a legjobb tanácsokat a mai Napi Tipp keretében!

Lehet, egyeseknek traumát jelent az egybefasírt, ez leginkább azzal magyarázható, hogy a fogást viszonylag egyszerű elrontani. Persze nem lehetetlen recept, jól elkészíteni is hasonlóan egyszerű, főleg akkor, ha van egy hasonlóan hasznos tipplistánk, mint az alább következő. A tökéletes egybefasírt minden csínja-bínja elolvasható itt, gyerünk, rágjuk át magunkat rajta!

4 lépés, amitől sokkal finomabb lesz az egybefasírtod

Dinszteljük meg a hagymát

A fasírt esetében a legtöbb probléma az ízesítéssel és az állaggal jelentkezhet. Nos, ha megdinszteljük a hozzá használt hagymát, mindkét problémát kiküszöbölhetjük.

Egyrészt a nyers hagyma vizet ereszt sülés közben, amitől lágyabb lesz a fasírt, nem sül át olyan alaposan.

Másrészt a dinsztelt hagymának sokkal kellemesebb, karamellizállt, karakteres íze van, ami nagyon jól áll a fasírtnak. Csak bizonyosodjunk meg arról, hogy kihűtöttük a bekeverés előtt.

Aprítsuk a kenyeret

Mindegy, hogy kenyeret, zsömlét vagy zsemlemorzsát használunk a fasírthoz, jól járunk, ha a kenyérfélék minél apróbb darabokban kerülnek a masszába. Ezzel biztosíthatjuk, hogy nem lesz darabos a kisült fasírt, nem lesznek benne kellemetlen, száraz részek a kenyér miatt.

Másrészt a kisebb darabok jobban megszívják magukat nedvességgel, ettől pedig szintén egységesebb, masszívabb lesz a massza.

Ízesítsük alaposan

Az utólag ízesített fasírt már elég szomorú élményt okoz, ezért inkább fűszerezzük be alaposan a sütés előtt. Használjunk bőven sót, borsot, fokhagymát és hagymát, illetve bármilyen más fűszert, amit szeretünk a fasírtba tenni.

Mivel nem tudjuk megkóstolni a nyers húst, érdemes kimérni a fűszereket, hogy a későbbi alkalmak során tudjuk majd, több vagy kevesebb fűszerre lesz szükségünk, mint a legutóbbi sütésnél.

Kenjük ki a sütőtálat

Ugyan általában zsírosabb darált húsból érdemes fasírtot sütni, mégsem tehetjük csupasz sütőedénybe a masszát. Persze, ki fog sülni belőle valamennyi zsír, egy kis extra kikenés mégis kelleni fog.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tipp vár rád:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...