Ez történik akkor, ha olajban sütés közben fűszerezed a húst

Kevés dolgot szeretnek egységesen annyira a magyar emberek, mint a rántott húst. Bár az előfűszerezés nélkülözhetetlen az ízletes végeredmény érdekében, napi tippünk szerint az sem feltétlenül baj, ha már a forró olajban adsz egy kis plusz ízt az ételnek.

A rántott húsos ételek fűszerezése nem kis feladat, sokszor ugyanis nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Van, aki a lisztet fűszerezi, van, aki csak a tojást, más mindkettőt sózza-borsozza panírozás előtt, sőt, még a zsemlemorzsába is tesz egy csipetet.

Na de hol az igazság?

Szerencsére nincsen kőbe vésve, ki mikor ízesíti a húsokat, az ötperces sózástól kezdve az egynapos pácoláson át mindent ki lehet próbálni, sőt, még az utolsó pillanatban is van lehetőségünk fűszerezni. Igen, akár az olajban sütés ideje alatt is.

Elfelejtetted ízesíteni a húst? Még nem késő!

Röviden: lehet forró olajban fűszerezni, csak érdemes odafigyelni arra, hogyan és pontosan mit szórunk a húsra.

Sózni és borsozni simán lehet a hús felületét sütés közben is, ilyenkor a fűszerek még erősebben belesülnek az ételbe.

Az ízesítést nyugodtan időzíthetjük a sütés végére, amikor már látjuk, hogy fél- egy percen belül kivesszük az olajból a húst. Ha például csak sózni szeretnénk utólag, az utolsó egy percben szórjuk meg a hús egyik oldalát, ezután fordítsuk meg az ételt, ízesítsük a másik oldalát is, végül fél perc után vegyük ki a kész húst az olajból.

A zöld fűszereket és a paprikát is azért érdemes kerülni, mert sokkal könnyebben megégnek a forró olajban. Igyekezzünk a fűszereket a hús felületére szórni, így biztosan elkerülhetjük, hogy a fűszer az olajban lerakódjon az edény aljára.

Forrásunk volt.


Ezek a tippek is érdekelhetnek:

Címlapról ajánljuk

További cikkek