Napi Tipp – Ezt edd reggelire, ha mumusod a glutén

Ha nem eszel glutént, bizonyára megvan a rutinod az étkezésre. Ettől függetlenül, főleg, ha kezdő vagy ezen a téren, könnyen gondot okozhat például az, hogy mi a túrót reggelizz, ha már a friss, ropogós pékárukat mellőznöd kell. Napi Tippünk ebben segít!

Ha nem ehetsz glutént, akkor is kell reggelizni. Sajnos a puha rozskenyér, a ropogós fehér vekni és a csinos nosztalgiakifli ugyan nem lehet a repertoárod része, de azért van számos gluténmentes opció, amely egészséges és finom is.

1.) Zabkása

A dietetikusok vesszőparipája a zabpehely, az örökzöld egészséges opció, amely laktató, finom, rostdús, eltelít, de nem dobja meg a vércukrot, és már gluténmentes verzióban is rengeteg helyen elérhető. Dúsítsd növényi tejjel vagy akár joghurttal, édesítsd datolyával, gyümölccsel, mézzel, amivel szeretnéd. Mehet rá kakaó vagy fahéj, chiamag, szezonális gyümölcs is!

2.) Tojás, tojás, tojás

Közhely, de a tojás nekünk, gluténtagadóknak óriás megmentőnk, már ha nem vagyunk vegánok. Szinte minden napra juthat egy verzió a világ egyik legjobb alapanyagának, amiből tényleg begyűjtheted a napindító fehérjeszükségleted. Buggyantott? Tükör? Rántotta? Omlett? Lágytojás? Hatperces? Mindegyik!

3.) Smoothie

Ha szereted a leveket, és nincs is nagy étvágyad reggelente, befutó lehet nálad mindenféle szuperegészséges (és trendi) zöldség- és gyümölcssmoothie. Mi jobban szeretjük, mint a tejtermékes verziókat!

4.) Gluténmentes házi péksütik

Ha minden kötél szakad, beruházhatsz gluténmentes bolti kenyérre vagy péksütire, de ezekben igen sok az adalékanyag, az árukat meg tényleg hagyjuk. Süsd meg magad, mehet rá házi szendvicskence, felvágott, sajt, vagy reggelizz melegszendvicset!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tökéletes mentes recept és tipp itt vár rád:

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk