Napi Tipp – Ezt edd reggelire, ha mumusod a glutén

Ha nem eszel glutént, bizonyára megvan a rutinod az étkezésre. Ettől függetlenül, főleg, ha kezdő vagy ezen a téren, könnyen gondot okozhat például az, hogy mi a túrót reggelizz, ha már a friss, ropogós pékárukat mellőznöd kell. Napi Tippünk ebben segít!

Ha nem ehetsz glutént, akkor is kell reggelizni. Sajnos a puha rozskenyér, a ropogós fehér vekni és a csinos nosztalgiakifli ugyan nem lehet a repertoárod része, de azért van számos gluténmentes opció, amely egészséges és finom is.

1.) Zabkása

A dietetikusok vesszőparipája a zabpehely, az örökzöld egészséges opció, amely laktató, finom, rostdús, eltelít, de nem dobja meg a vércukrot, és már gluténmentes verzióban is rengeteg helyen elérhető. Dúsítsd növényi tejjel vagy akár joghurttal, édesítsd datolyával, gyümölccsel, mézzel, amivel szeretnéd. Mehet rá kakaó vagy fahéj, chiamag, szezonális gyümölcs is!

2.) Tojás, tojás, tojás

Közhely, de a tojás nekünk, gluténtagadóknak óriás megmentőnk, már ha nem vagyunk vegánok. Szinte minden napra juthat egy verzió a világ egyik legjobb alapanyagának, amiből tényleg begyűjtheted a napindító fehérjeszükségleted. Buggyantott? Tükör? Rántotta? Omlett? Lágytojás? Hatperces? Mindegyik!

3.) Smoothie

Ha szereted a leveket, és nincs is nagy étvágyad reggelente, befutó lehet nálad mindenféle szuperegészséges (és trendi) zöldség- és gyümölcssmoothie. Mi jobban szeretjük, mint a tejtermékes verziókat!

4.) Gluténmentes házi péksütik

Ha minden kötél szakad, beruházhatsz gluténmentes bolti kenyérre vagy péksütire, de ezekben igen sok az adalékanyag, az árukat meg tényleg hagyjuk. Süsd meg magad, mehet rá házi szendvicskence, felvágott, sajt, vagy reggelizz melegszendvicset!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


További tökéletes mentes recept és tipp itt vár rád:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...