Így és eddig tárold a nyitott joghurtot/tejfölt a hűtőben

Ha éppen akciós, van, hogy rászánjuk magunkat egy nagyobb pohár tejföl vagy joghurt megvételére. Persze nem mindig fogy el egyszerre: most nézzük meg a Napi Tipp keretében, meddig (és hogyan) maradhat a hűtőben.

Talán a legtöbb magyar hűtőben heti rendszerességgel megfordul egy-egy pohár joghurt és tejföl. Ezen túl az is feltételezhető, hogy az a pohár nagyobb méretű, és nem fogy el egyszerre. Namármost felmerül ilyenkor a kérdés, hogy meddig álldogálhat a hűtőben a fent említett joghurt vagy tejföl, és melyik a legjobb módszer a tárolására. Hamarosan kiderül!

Így és eddig tárold a nyitott joghurtot/tejfölt a hűtőben

Meddig maradhat?

Természetesen, amíg nem bontjuk ki a poharat, addig a fólián feltüntetett lejárati dátumig tárolhatjuk az adott tejterméket. Utána már nem érdemes elfogyasztani. Amennyiben pedig megbontjuk, több tényezőt is figyelembe kell vennünk.

A nyitott tejfölös vagy joghurtos poharat tároljuk megfelelő módon a hűtőben, és még 2-4 napig használható marad.

Nagyon fontos, hogy ne szennyezzük be a tejterméket: tehát ne nyúljunk bele ételmaradékos evőeszközzel, ne hagyjuk, hogy morzsák kerüljenek bele, és alapvetően tartsuk minél tisztábban. Ezen kívül pedig a megfelelő zártságról is gondoskodjunk.

Tárolás egy napig

Amennyiben tudjuk, hogy egy nap alatt el fog fogyni a tejtermék (mert például van egy adag levesünk holnapra is, amihez kell), akkor elég, ha csak a pohárban hagyjuk, és alaposan ráhajtjuk a bolti fóliát.

Soha ne tépjük le teljesen a fóliát, mert segíthet frissen tartani a joghurtot vagy tejfölt, és a hűtőben lévő, erőteljesebb szagokat sem engedi behatolni. Így másnap is olyan lesz a tejtermék, mint frissen.

Tárolás két napig

Amennyiben egy fokkal hosszabb ideig szeretnénk megtartani a joghurtot vagy tejfölt, magasabb szintű védelemről kell gondoskodnunk. Szedjük le a bolti fóliát, és cseréljük le frissen tartó fóliára vagy alufóliára, amit egy befőttesgumival erősítsünk a pohárra.

Maximális tárolás

Ha pedig az a célunk, hogy a lehető legtovább elálljon a tejtermék, akkor kanalazzuk át egy tiszta üvegbe vagy légmentesen záró műanyag dobozba. Ha tényleg tiszta a tárolónk, akkor ilyen módon napokig frissen tarthatjuk a joghurtot, tejfölt.

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több okos konyhai tippet olvashatsz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek