Gyúrj tökéletes kókuszgolyót 4 egyszerű lépésben

Az apró kis kókuszgolyók képesek még a legszomorúbb napon is örömet hozni, feldobják a legfáradtabb embert is. A mai Napi Tipp keretében nézzük, mire lesz szükségünk ahhoz, hogy a legboldogabb emberekké tegyük az ismerőseinket...kókuszgolyóval!

Kiváló sütés nélküli desszert lehet a kókuszgolyó, ráadásul percek alatt megvan, a kamrában bújó összetevőkből megalkothatjuk, sőt, akár maradékokat is menthetünk vele. Szinte nincs is hátránya az édességnek, talán csak az, hogy abszolút nincsen egyértelműen egy eredeti és tökéletes alaprecept. Persze nem is baj: ahány ház, annyi szokás, de azért nem árt, ha átveszünk néhány alapvető tippet és tanácsot a kókuszgolyó elkészítése előtt.

Gyúrj tökéletes kókuszgolyót 4 egyszerű lépésben

Szobahőmérsékletű alapanyagok

A száraz hozzávalók viszonylag megkérdőjelezhetetlenek: a darált keksz, porcukor és kakaópor mennek egy tálba, majd hozzájuk a vaj, a tej és a rum. Ez utóbbi két tejtermék viszont nem mindegy, milyen állapotban jut el a tálba.

Fontos, hogy szobahőmérsékletű alapanyagokkal dolgozzunk, ez nagyban megkönnyíti majd a dolgunkat.

A vajat sokan olvasztva teszik a masszába, ennél azonban sokkal jobb, ha szilárdan, de nagyon puhán kerül oda, így nem lesz olyan macerás az összegyúrás. A tej se legyen jéghideg, mert az is akadályozná a rendes elkeveredést.

Jó minőségű kakaó

Mivel a kókuszgolyó nemcsak kókuszos, hanem egyben kakaós édesség is, ezért gondoskodnunk kell arról, hogy az íz is ezt tükrözze. Azaz, jó minőségű kakaóport (lehetőleg cukrozatlan fajtát) kell használnunk, mert ennek van a legjobb aromája.

Egy kis lekvár

Még tovább dolgozhatunk az aromán, ha valamilyen lekvárt is használunk a masszához. A sárgabarack vagy a meggy kiváló választás lehet, esetleg még valamilyen bogyós gyümölcs (málna, szeder, áfonya) illeszkedhet jól a masszánkhoz.

Inkább legyen sima, mint darabos lekvár. Nem kell belőle sok, csupán 1-2 evőkanál.

Pihentetés

Ahhoz, hogy tökéletes kis golyóbisokat tudjunk formálni, érdemes a begyúrt masszát egy órára a hűtőbe tenni. Ez időt ad majd a vajnak, hogy kissé megszilárduljon (könnyebbé téve a golyózást), illetve az ízeknek is, hogy jobban összeérjenek.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több tipp és trükk vár rád:

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek