Az alufólia diadala: így bármilyen sütőformát kibélelhetsz vele

A sütik elkészítésének egyik fontos mozzanata, hogy miként kerül bele az alufólia a formába, hiszen ez nagyban befolyásolja, hogy fog mutatni a végeredmény. Ezzel a módszerrel nem okoz majd gondot az alufólia elhelyezése.

Olykor úgy tűnik, hogy az alufóliát beleimádkozni a sütőformába felér egy bonyolult origamifigura meghajtogatásával, ráadásul a süti megjelenésére is hatással van, hogy miként sikerül abszolválni ezt a műveletet. Ha szépen illeszkedik az alufólia a sütőformába, akkor a sütemény is szép lesz, de ha tele van kiszögellésekkel, akkor a tészta össze-vissza folyik, és a végeredmény nem lesz egységes.

A minden hobbisütögetőt foglalkoztató kérdésre ismételten csak a TikTok hozta el a választ egy videó formájában. Miután megtudtuk, hogy egész életünkben rosszul tettük a kukába a szemeteszsákot, most az alufólia használatában is új korszak kezdődik ezzel a szemléletes útmutatóval.

A @saucedupfoods névre hallgató felhasználó először azt mutatja meg, általában hogy próbáljuk a legtöbben beleszuszakolni a formába az alufóliát. Ezután következik a varázslat. Megfordítja a formát, és az aljára simítja rá a fóliát, ami ennek köszönhetően felveszi az alakját, így aztán már könnyedén a helyére lehet illeszteni.

@saucedupfoods

Never use foil the same way with this hack #hacks #hacksandtips #YasClean #learnontiktok #foil #fyp

♬ Banana (feat. Shaggy) [DJ FLe - Minisiren Remix] - Conkarah

Ráadásul a legjobb, hogy a kenyérsütőforma mellett gyakorlatilag bármilyen edénynél tudod használni ezt a módszert, akár muffin készítésénél vagy húsos ételeknél is.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Forrásunk volt

Címlapról ajánljuk

További cikkek