Mit ehet egy vega a strandon?

Persze minden plázs más és más választékot kínál, de vannak klasszikusok, amelyek minden büféétlapon szerepelnek. Lássuk ezeket vegetáriánus szemmel!

Van, ami sosem változik

Lángos

A lángos jó, a lángos finom, a lángost minden mennyiségben imádjuk! A laza fokhagymás épp olyan jó, mint a laktatóbb sajtos-tejfölös verzió. Arra azonban ügyelj, hogy egyre több lángososnál megjelenik a felirat, hogy a forró finomságon növényi eredetű „sajt” és „tejföl” van. Persze, ha nem vagy a tejtermékek barátja, ennek még örülhetsz is!

3, vegának való vidék >>

Retro strandos lángos

Vegaburger

Mit ér a burger, ha vega? Ha megéheztél az egész napos strandolásban, akkor nagyon sokat! A hagyományos, édes buciba gyömöszölt zöldségeket, savanyúságot, majonézt, mustárt és ketchupot a „jobb” helyeken rántott vagy szeletelt sajttal dobják fel.

Amerika kedvencei >>

Rántott sajt-sült krumpli

Ahogy az éttermekben, úgy a strandbüfékben is megtalálhatod azt a fogást, amivel a vendéglátósok az éhes vegákat várják. Ez pedig a rántott sajt és a sült krumpli kettőse, savanyúsággal és/vagy tartárral. Ha szereted, akkor kézenfekvő, hogy rendelj magadnak belőle, ha nem annyira, akkor állj tovább, ennél minden beachen szélesebb a vegetáriánus kínálat.

Főtt kukorica

Bár az idei csöves kukoricák még csak hellyel-közel ehetőek, a strandos főttkukorica-árusok mindig megtalálják a módját, hogy árulhassák. (Vajon hogyan csinálják?) A kukoricát inkább tízórainak vagy uzsonnának, bemelegítő éteknek ajánljuk, ebédre vagy vacsorára kicsit kevés lesz!

Fagyit a Fragolából! >>

Desszert

Vegetáriánusnak lenni részben azért is jó, mert ha nem találsz semmi neked való ételt, nyugodtan nassolhatsz. Palacsinta, gofri, kürtős kalács, fagyi, jégkrém, jégkása, vattacukor minden strandon akad, biztosan nem távozol üres hassal, elégedetlenül a plázsról!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legízesebb húsvéti töltelékek

A húsvéti töltelék elmaradhatatlan része az ünnepi felhozatalnak: a sonka mellett például kiválóan mutat majd a kedvenc ízeinkkel (és persze tojással) telepakolt felfújt.

Húsvéti krémes sütemények

Húsvéti krémes süteményeket szeretnétek az ünnepi asztalra? Itt vagyunk mi, hogy 11 szemkápráztató sütivel gyarapítsuk a recepttáraitokat.