3 vegának való vidék

Közeledik a nyár, egyre többet utazunk – képzeletben – messzi vidékekre, és kóstolunk bele a helyi, vegetáriánus finomságokba. Mit szólnál egy kis nyaralás előtti, világ körüli ízutazáshoz?

Indiai ízmámor

Ha lehet azt mondani, hogy egy étkezésnek – sőt életmódnak – van szülőhelye, akkor vegetáriánus szempontból nézve ez csakis India lehet! Az indiai ételek egzotikus, pikáns fűszerezésüknek köszönhetően sokunknak kedvencei, ráadásul igazán laktató és egészséges fogások is!

Indiai receptjeinket itt találod >>

Mediterrán Európa

Ahol ennyiféle friss zöldség terem, ott egy vega sem maradhat éhen! A Földközi-tenger európai vidéke Portugáliától Törökországig igazán gazdag gyümölcsökben és zöldségekben, így nem csoda, hogy az itáliai tésztacsodákat, a rafinált francia különlegességeket, a markáns spanyol falatokat vagy a semmihez sem fogható török ételremekeket is mind-mind ropogós salátákkal kínálják!

Arab világkonyha

Az arab országok gasztronómiájáról első hallásra talán nem a húsmentes ételek jutnak eszedbe. De! Az arab konyha remekei között a vegetáriánusok is megtalálják a fogukra és kedvükre valót. A Földközi-tenger afrikai partvidékén Marokkótól kezdve érdemes elkezdeni az ízutazást, és a közel-keleti tájakon befejezni a kóstolgatást! Hogy mi vár rád az arab éttermekben? Joghurtos fogások, sajtok, saláták és pazar kenyerek!

5 tapasztalat kezdő vegáknak >>

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?