3 halfajta, amelyik egészségesebb és olcsóbb a lazacnál

A lazac igazi szuperélelmiszernek számít, azonban nem ez az egyetlen halfajta, amelyik tele van hasznos tápanyagokkal.

A lazac egy igazán népszerű halfajta, melyet sokan kedvelnek finom íze, illetve az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Bár a lazac tényleg nagyon egészséges, vannak halfajták, melyek még nála is jobbak.

3 halfajta, amelyik egészségesebb és olcsóbb a lazacnál

A Cambridge Egyetem kutatói vizsgálataiból kiderült, melyek azok a halfajták, melyeket az egészségünk érdekében érdemes gyakran fogyasztani. És bár meglepő, az elképesztően jónak tartott lazac nem került fel a listára.

A kutatók összehasonlították a tenyésztett és vadlazac tápanyagtartalmát a makréláéval, a heringével és a szardelláéval, és mind a három kenterbe verte tápanyagtartalmával a rózsaszínhúsú halfajtát. Különösen a kalcium, B12-vitamin és Ómega-3 zsírsavak tekintetében előzték meg a lazacot.

Grillezett makréla

Kedves kollégám már többször mesélte, mennyire szereti a makrélát grillezve. Mivel még sohasem kóstoltam ezt a halat, azonnal erős késztetést éreztem egy próbára. Nekem elnyerte a ...

Szardellás ravioli

Tenger gyümölcsei tésztaféleséget terveztem. Hogy lett ebből aztán ravioli, magam sem tudom, mindenesetre jó választás volt.

Ráadásul az is kiderült, hogy a tenyésztett lazacban kevesebb kalcium, jód, vas és Ómega-3 zsírsav van, mint a többi halban. Cinkből és szelénből azonban hasonló mennyiség található benne, mint a többiben.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Legújabb receptek

Red velvet csigák

A red velvet, azaz vörösbársony több formát is ölthet a cukrászat világában. Ha épp nem tortaként, muffinként vagy pohárkrémként csábít, csigává is változhat. Az alábbi recept ...

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Címlapról ajánljuk

A rostban gazdag ital, mely 50 felett aranyat ér

50 év felett az emésztőrendszer érzékenyebbé válhat, és a túlzott rostbevitel puffadást, görcsöket vagy akár felszívódási problémákat is okozhat. Szerencsére van egy finom ital, mellyel elkerülhetjük ezt a problémát, miközben megfelelő mennyiségű rostot viszünk be.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...