3 halfajta, amelyik egészségesebb és olcsóbb a lazacnál

A lazac igazi szuperélelmiszernek számít, azonban nem ez az egyetlen halfajta, amelyik tele van hasznos tápanyagokkal.

A lazac egy igazán népszerű halfajta, melyet sokan kedvelnek finom íze, illetve az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Bár a lazac tényleg nagyon egészséges, vannak halfajták, melyek még nála is jobbak.

3 halfajta, amelyik egészségesebb és olcsóbb a lazacnál

A Cambridge Egyetem kutatói vizsgálataiból kiderült, melyek azok a halfajták, melyeket az egészségünk érdekében érdemes gyakran fogyasztani. És bár meglepő, az elképesztően jónak tartott lazac nem került fel a listára.

A kutatók összehasonlították a tenyésztett és vadlazac tápanyagtartalmát a makréláéval, a heringével és a szardelláéval, és mind a három kenterbe verte tápanyagtartalmával a rózsaszínhúsú halfajtát. Különösen a kalcium, B12-vitamin és Ómega-3 zsírsavak tekintetében előzték meg a lazacot.

Ráadásul az is kiderült, hogy a tenyésztett lazacban kevesebb kalcium, jód, vas és Ómega-3 zsírsav van, mint a többi halban. Cinkből és szelénből azonban hasonló mennyiség található benne, mint a többiben.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...