3 halfajta, amelyik egészségesebb és olcsóbb a lazacnál

A lazac igazi szuperélelmiszernek számít, azonban nem ez az egyetlen halfajta, amelyik tele van hasznos tápanyagokkal.

A lazac egy igazán népszerű halfajta, melyet sokan kedvelnek finom íze, illetve az egészségre gyakorolt jótékony hatásai miatt. Bár a lazac tényleg nagyon egészséges, vannak halfajták, melyek még nála is jobbak.

3 halfajta, amelyik egészségesebb és olcsóbb a lazacnál

A Cambridge Egyetem kutatói vizsgálataiból kiderült, melyek azok a halfajták, melyeket az egészségünk érdekében érdemes gyakran fogyasztani. És bár meglepő, az elképesztően jónak tartott lazac nem került fel a listára.

A kutatók összehasonlították a tenyésztett és vadlazac tápanyagtartalmát a makréláéval, a heringével és a szardelláéval, és mind a három kenterbe verte tápanyagtartalmával a rózsaszínhúsú halfajtát. Különösen a kalcium, B12-vitamin és Ómega-3 zsírsavak tekintetében előzték meg a lazacot.

Ráadásul az is kiderült, hogy a tenyésztett lazacban kevesebb kalcium, jód, vas és Ómega-3 zsírsav van, mint a többi halban. Cinkből és szelénből azonban hasonló mennyiség található benne, mint a többiben.

Forrásunk volt.


Még több az egészségről:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Címlapról ajánljuk

További cikkek