Szardellás ravioli
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
573
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
Összesen
1147
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.8 g
Zsír
-
Összesen 23.4 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 173 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6371.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 72 mg
-
Kálcium 253 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 333 mg
-
Nátrium 5619 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 151 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 148 mg
-
Retinol - A vitamin: 140 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 734 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1909 micro
Összesen
573
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.6 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 346 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12742.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 144 mg
-
Kálcium 507 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 171 mg
-
Foszfor 665 mg
-
Nátrium 11238 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 85.8 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 301.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 403 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 133 micro
-
K vitamin: 126 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 30 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 180 micro
-
Kolin: 297 mg
-
Retinol - A vitamin: 280 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1468 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3817 micro
Összesen
1147
kcal
- 12% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 503.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 26 mg
-
Nátrium 444 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 11.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 58 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 151 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztkupacba krátert formázunk, beleütjük a tojást, megsózzuk. A tojást lassan felverjük benne és folyamatosan adagoljuk hozzá a lisztet. Ha szükséges pár csepp vizet adunk hozzá. Legalább 5 percig gyúrjuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük.
- A gombákat megpároljuk.
- A szardella húsát összetörjük, egy kis citromlével és 1 tk vajjal elkeverjük. Adunk hozzá egy kanál petrezselyem pestot (házilag készítettem, a zöldséges húspogácsa receptél megtalálod).
- A tésztákat vékonyra nyújtjuk (tésztagéppel könnyebb), 2 csíkra vágjuk (kb. 6 lap), kis kupacokba teszünk rá a pástétomból. Vízzel megkenjük a tészta szélét, és a másikat ráhelyezzük, összenyomkodjuk a töltelék körül.
- Levágjuk a 6 lapot. Lobogó húsalaplében 15 perc alatt kifőzzük.
- Megmossuk a rukkolát.
- Megolvasztunk vajat apróravágott fokhagymával.
- Tálalásnál meglocsoljuk a vajjal, és rászórjuk a zöldségeket.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5319
- Feltöltés dátuma: 2012. június 19.
Ajánló
Persze készíthetjük úgy is, hogy 2x6 db négyzetet vágunk ki, és az egyikre tesszük a tölteléket, a másikkal befedjük, és összenyomjuk a széleit.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Tenger gyümölcsei tésztaféleséget terveztem. Hogy lett ebből aztán ravioli, magam sem tudom, mindenesetre jó választás volt.