Levesek az ünnepi menühöz

Nincs még levesrecepted a karácsonyi vacsorához? Összeválogattunk pár ünnepi fogást, amiből biztosan tudsz majd válogatni!

Sajtos karfiollevesrecept

Tipikusan levesevő nemzet vagyunk, karácsonykor nem győzzük kitalálni, hogy mi legyen az ünnepi menü. Ha a főétel már megvan, akkor jöhet a további bonyodalom, mert ehhez még leveset is kell találni, édes teher ez azért, de nem könnyű olyat választani, ami mindenki szeret, akit a vacsoraasztalhoz ültetünk és még passzol is a többi fogáshoz. Segítünk! Ha még te sem jöttél rá, milyen levessel koronázd meg az ünnepi menüt, akkor az alábbi válogatás neked szól: borleves, krémleves, gyümölcsleves, netán ázsiai? Mindre adunk tippet.

A borlevestől sokan ódzkodnak, pedig tökéletes vacsoraindító, nem telít el túlzottan, így bőven marad hely a többi fogásnak.

Mivel szezonja van az almának és télen szinte az egyetlen elérhető, hazai gyümölcs, így mindenképpen jó, ha nem csak sütiben használod fel. Az alma fahéjjal kombinálva különösen ünnepi üzemmódba képes állítani a hangulatunkat.

Krémlevesekből rengeteget főzünk hétköznapra is, ami nagyon jó szokás, szóval miért ne lehetne karácsonykor is? Válassz különleges alapanyagokat, dobd fel a megszokott ízeket: jöjjön a gesztenye, a vargánya, valamilyen különleges fűszert!

És a jó örök húsleves most sem maradhat el, ezúttal főzzük hosszan, igazán gazdagon, akár más húsból, mint eddig.

Ha a céklalevessel eddig még nem próbálkoztál, akkor itt az ideje, mert nem csak a színe gyönyörködtető és egészséges, hanem nagyon finom is!

Még több levesért kattints

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Almás sütemények karácsonyra

Egy finom almás sütemény karácskor is megállja a helyét, szóval mindenképpen készítsünk egy tepsivel, hogy a család apraja-nagyja örüljön.