r
Nosalty Logó

Tokaji borkrémleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Jahin
Tokaji borkrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 306 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 1835 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A fűszerezéshez

Összesen 120 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    277.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    292 micro
Összesen 306 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1806 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1665.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    836 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.4 g
  • Cukor
    173 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    1178.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    804 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    353 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    1352 mg
  • Retinol - A vitamin:
    784 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    185 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1751 micro
Összesen 1835 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    108.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 120 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerezéshez

Elkészítés

A leveshez

  1. A bort vízzel összeöntjük, beletesszük a fűszereket, majd forráspontig hevítjük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejszínt.
  3. A forró bort levesszük a tűzről és apránként belekeverjük a tojásos masszát.
  4. Visszatesszük a lángra, és folyamatosan keverjük kis lángon, amíg besűrűsödik.
  5. Végül beletesszük a vízben áztatott mazsolát.
  6. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 41717
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

 Egészen különleges ünnepi előétel vagy desszerthez sodóként is funkcionálhat.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jaj de guszta a kép! Olyan szép a színe! A tálalás is remek! Még nem jutott eszembe ilyen borból borlevest készíteni, pedig kézenfekv?! Biztod fini! Pusz: Mrs Smith

Jahin

Sajnos sok fényt kapott,sárgább volt.Pedig próbáltam kicsit csalni képszerkeszt?vel.:-) Ezt egyébként egy évben egyszer,december 24-én,este fogyasztjuk,nekem talán ezért olyan különleges ez a leves.:-) Következ? sütink a Lili-kiflitek lesz!Besztercei szilvalekvárral.Gondoltam el?z? este összeállítom a tésztáját és beteszem a h?t?be,másnapi sütésre.Remélem így is jó lesz.Puszi

Törölt felhasználó

Tuti jó lesz! végül ez is egy linzertészta-féle. Annak meg elvileg csak jót tesz a h?tés. Szebben formázható, alakját jobban tartja valószín?leg. No, majd kíváncsi leszek, hogy ízlik!:)) Puszi: Mrs Smith

Jahin

Kedves Mrs Smith! Nagyon finomra sikerült,azóta már többször sütöttem a Lili-kiflit,nemcsak lekvárral,hanem mákkal is,kis fáziskéséssel reflektálva...:-): Hajni

Törölt felhasználó

 Én ugyanígy csinálom, de aranymazsola-pürével:) Nagyon egyszer?: pici vízzel felf?zöm az aranymazsolát, vagy vegyesen sima mazsival is jó, majd összetöröm mixerrel, és erre merem rá a levest. Valami isteni!

Jahin

Biztos jó lehet!:-)

Törölt felhasználó

Nagyon finom de jó lenne ha pl 2 személyre is meg lenne a recept az arányok miatt. Köszi Margo

Jahin

Ez az adag kb.6 személyes,mindenkinek jut kb.2 dl,lehet harmadolni az összetev?ket,kimérve,tojásból mondjuk 3. Én két személyre az egyszer?ség kedvéért mindent feleznék:2,5 dl bor,2,5 dl víz,1 dl tejszín,4 tojás sárgája,kb 8 deka cukor, kevesebb f?szer,stb. Legfeljebb marad egy kicsi bel?le a mákos gubához,az sem lesz tragédia.:-)

Törölt felhasználó

KÖSZÖNÖM

Nyuhnyi

Nagyon jó recept, köszönöm! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Éva1973

Minden karácsonykor ezt a levest készítem el, a családtagjaim legnagyobb örömére. Én azonban a tojásfehérjét sem dobom ki, hanem felverem porcukorral, és ugyan úgy kif?z?m a habgaluskákat, ahogy a madártejhez. Ezt teszem a borleves tetejére. Így is nagyon finom. Köszönöm a receptet!! :)

Móni néni konyhája

Karácsonykor elkészítettem, isteni finom lett! Köszi a receptet :)

Hozzávalók

A leveshez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek