Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tokaji borkrémleves

Tokaji borkrémleves
Tokaji borkrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 Egészen különleges ünnepi előétel vagy desszerthez sodóként is funkcionálhat.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A fűszerezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort vízzel összeöntjük, beletesszük a fűszereket, majd forráspontig hevítjük.
  2. A tojássárgákat kikeverjük a cukorral, hozzákeverjük a tejszínt.
  3. A forró bort levesszük a tűzről és apránként belekeverjük a  tojásos masszát.
  4. Visszatesszük a lángra, és folyamatosan keverjük kis lángon, amíg besűrűsödik.
  5. Végül beletesszük a vízben áztatott mazsolát.
  6. Langyosan vagy hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 36 036
elküldve: 24
receptkönyvben: 570
elkészítve: 29/36
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

borleves, borleves Tokaji Szamorodniból, fűszeres borleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Éva1973
Éva1973 Sun, 2014-11-30 13:46

Minden karácsonykor ezt a levest készítem el, a családtagjaim legnagyobb örömére. Én azonban a tojásfehérjét sem dobom ki, hanem felverem porcukorral, és ugyan úgy kifőzőm a habgaluskákat, ahogy a madártejhez. Ezt teszem a borleves tetejére. Így is nagyon finom. Köszönöm a receptet!! :)

Nyuhnyi
Nyuhnyi Tue, 2013-12-24 10:01

Nagyon jó recept, köszönöm! Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

Margo1944
Margo1944 Wed, 2011-12-21 18:03

Nagyon finom de jó lenne ha pl 2 személyre is meg lenne a recept az arányok miatt. Köszi Margo

kh
Jahin / kh Wed, 2011-12-21 22:59

Ez az adag kb.6 személyes,mindenkinek jut kb.2 dl,lehet harmadolni az összetevőket,kimérve,tojásból mondjuk 3.
Én két személyre az egyszerűség kedvéért mindent feleznék:2,5 dl bor,2,5 dl víz,1 dl tejszín,4 tojás sárgája,kb 8 deka cukor, kevesebb fűszer,stb. Legfeljebb marad egy kicsi belőle a mákos gubához,az sem lesz tragédia.:-)

babyfoka
babyfoka / babyfoka Thu, 2011-04-28 18:36

 Én ugyanígy csinálom, de aranymazsola-pürével:) Nagyon egyszerű: pici vízzel felfőzöm az aranymazsolát, vagy vegyesen sima mazsival is jó, majd összetöröm mixerrel, és erre merem rá a levest. Valami isteni!

kh
Jahin / kh Tue, 2011-01-04 17:24

Sajnos sok fényt kapott,sárgább volt.Pedig próbáltam kicsit csalni képszerkesztővel.:-)
Ezt egyébként egy évben egyszer,december 24-én,este fogyasztjuk,nekem talán ezért olyan különleges ez a leves.:-)
Következő sütink a Lili-kiflitek lesz!Besztercei szilvalekvárral.Gondoltam előző este összeállítom a tésztáját és beteszem a hűtőbe,másnapi sütésre.Remélem így is jó lesz.Puszi

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2011-01-06 00:10

Tuti jó lesz! végül ez is egy linzertészta-féle. Annak meg elvileg csak jót tesz a hűtés. Szebben formázható, alakját jobban tartja valószínűleg. No, majd kíváncsi leszek, hogy ízlik!:)) Puszi: Mrs Smith

kh
Jahin / kh Thu, 2011-04-28 19:47

Kedves Mrs Smith! Nagyon finomra sikerült,azóta már többször sütöttem a Lili-kiflit,nemcsak lekvárral,hanem mákkal is,kis fáziskéséssel reflektálva...:-): Hajni

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Tue, 2011-01-04 15:57

Jaj de guszta a kép! Olyan szép a színe! A tálalás is remek! Még nem jutott eszembe ilyen borból borlevest készíteni, pedig kézenfekvő! Biztod fini! Pusz: Mrs Smith

305
édes fehérbor 5 dl
víz 5 dl
tojássárgája 8 db
cukor 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
mazsola 1 marék
szegfűszeg 2 db
szegfűbors 2 g
fahéjrúd 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert