Kardamomos almakrémleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Mayura
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 0% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
297
kcal
- 0% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
1779
kcal
- 0% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
41.7g alma20 kcal
-
1.2g vaj8 kcal
-
4.2g méz13 kcal
-
0.8g vaníliás pudingpor3 kcal
-
10.4g habtejszín30 kcal
-
0g kardamom0 kcal
-
0g fahéj0 kcal
-
0 kcal
-
41.7g víz0 kcal
Összesen
74
kcal
- 0% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 16.9 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 126.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 45 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 44 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.7 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 325.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 153 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 145 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 44 micro
Összesen
297
kcal
- 0% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 8.4 g
Zsír
-
Összesen 101.5 g
-
Telített zsírsav 63 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 338 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 759.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 270 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 76 mg
-
Foszfor 265 mg
-
Nátrium 143 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 232.4 g
-
Cukor 183 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1951.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 916 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 43 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 29 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 80 mg
-
Retinol - A vitamin: 873 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 437 micro
-
β-crypt 99 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 261 micro
Összesen
1779
kcal
- 0% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 85% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 0.3 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 14 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 31.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 6 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.7 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 81.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
74
kcal
Hozzávalók
-
2 ek vaj
-
4 ek méz
-
2.5 dl habtejszín
Elkészítés
- Egy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a vaníliát. Melegítsük át őket illatuk felszabadulásáig.
- A lángot vegyük magasabbra, és tegyük a cikkezett, édes almát az illatos keverékhez. Addig pirítsuk közepes lángon, míg aranyos karamellás nem lesz.
- Öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi, és főzzük 7 percig, forrástól számítva.
- A tejszínt és a pudingport keverjük csomómentesre, és adjuk a leveshez, majd forrás után egy kézi mixerrel pürésítsük össze.
- Ha félreteszünk a karamellizált almából egy kicsit, tálalhatjuk azzal is.
- Elkészítettem: 20 alkalommal
- Receptkönyvben: 217
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 8065
- Feltöltés dátuma: 2013. december 12.
Ajánló
Hideg napokra forró szeretettel! Hidegen másnap desszertnek! Javítja az emésztést, nehéz ételek előtt!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Mayura
30 recept
Télen, én gyakran vágyom olyan ételekre, melyek átmelengetnek és kellemesen fűszeresek, ilyen ez a leves is. Ayurvédikus (Indiai term.gyógy.) szempontjából, kiválóan emeli a szervezet tüzét, a pittát, és segíti az emésztést. Nagyon elegáns étel, az íze lenyűgöző, karamellás, hidegen is kitűnő. Indiában egy elegáns klinikán, ahol az ayurvedat tanulmányoztam, ettem ilyet először. Itt az alma nagyon elegáns dolognak számít, hiszen arrafelé nem kimondottan átlaggyümölcs.