Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kardamomos almakrémleves

Kardamomos almakrémleves
Kardamomos almakrémleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen, én gyakran vágyom olyan ételekre, melyek átmelengetnek és kellemesen fűszeresek, ilyen ez a leves is. Ayurvédikus (Indiai term.gyógy.) szempontjából, kiválóan emeli a szervezet tüzét, a pittát, és segíti az emésztést. Nagyon elegáns étel, az íze lenyűgöző, karamellás, hidegen is kitűnő. Indiában egy elegáns klinikán, ahol az ayurvedat tanulmányoztam, ettem ilyet először. Itt az alma nagyon elegáns dolognak számít, hiszen arrafelé nem kimondottan átlaggyümölcs.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Hideg napokra forró szeretettel!

Hidegen másnap desszertnek!

Javítja az emésztést, nehéz ételek előtt!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a vaníliát. Melegítsük át őket illatuk felszabadulásáig.
  2. A lángot vegyük magasabbra, és tegyük a cikkezett, édes almát az illatos keverékhez. Addig pirítsuk közepes lángon, míg aranyos karamellás nem lesz.
  3. Öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi, és főzzük 7 percig, forrástól számítva.
  4. A tejszínt és a pudingport keverjük csomómentesre, és adjuk a leveshez, majd forrás után egy kézi mixerrel pürésítsük össze.
  5. Ha félreteszünk a karamellizált almából egy kicsit, tálalhatjuk azzal is.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 986
elküldve: 5
receptkönyvben: 212
elkészítve: 28/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Mayura

Mióta szakács: 2012.04.29.
30 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
kalória: alacsony
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

gyógyító almaleves, kardamomos almaleves

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tkr
tkr Wed, 2015-12-23 16:33

Hello,
a méz másik felével mit kell csinálni?

witch
witch / witch Sat, 2013-12-14 18:59

Pont most lett kesz es nagyon finom!
Engem a madartejre emlekeztet az ize, csak almasan.
Nom nom nom. :*)
udv:witch

witch
witch / witch Thu, 2013-12-12 22:25

Ejha, akkor mi nagyon elegansak vagyunk, mert nalunk mindig van alma. :o)
A gala, az pedig a kedvencem, olyan illata van hmmmmm.......
Koszonom a receptet, feltetlen kiprobalom!
udv:witch

297
alma 5 közepes db
vaj 2 ek
méz 4 ek
vaníliás pudingpor 2 ek
habtejszín 2.5 dl
kardamom 1 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
vanília kivonat 1 ek
víz 1 l