Ezt ki kell próbálnod: olvassz krumplit öntöttvas serpenyőben

Valószínűleg te sem gondoltál rá sosem, hogy az öntöttvas serpenyőben "olvaszd meg" a krumplit. Hát, mi sem, de szerencsére a TikTok kifogyhatatlan ötlettárából most előbukkant ez a forradalmi ötlet.

A krumpli az alapanyagok nem eléggé értékelt hőse: olcsó, laktató, és millió módon el lehet készíteni. Nem túlzás azt mondani, hogy a legnehezebb része a vele való munkának a burgonyaszemek meghámozása, de már arra is van praktika, hogy pillanatok alatt végezz a krumplipucolással. Ha ez megvan, már csak a kreativitás szab határt, milyen formában dolgozod fel az alapanyagot. Ha azonban már unod a krumplipürét vagy a hasselback burgonyát, akkor itt a TikTok legújabb találmánya: a ’melting potatos’.

Az öntöttvas serpenyőben elkészített ’olvasztott krumpli’ előnye, hogy kedved szerint ízesítheted, miközben a krumpli szélei ropogósak, a belseje pedig nagyon puha lesz, lényegében elolvad a szádban.

A @romemcelroy nevű TikTok felhasználó mutatja meg videójában, hogyan is kell ezt elkészíteni.

@romemcelroy

Melting Potatoes #cookingtok #viralfood #foodtrend #fyp

♬ Whoopty - CJ

Először is, forrósítsd fel az öntöttvas serpenyőt a tűzhelyen. Hámozz meg egy adag krumplit, majd vágd fel őket nagyjából 2,5 cm vastag lapos szeletekre.

Tegyél egy kis vajat a serpenyőbe, majd jöhetnek a krumpliszeletek. Süsd őket az egyik oldalukon, amíg aranybarnák nem lesznek, majd fordítsd meg őket.

Amikor mindkét oldal átsült, önts csirkealaplevet rájuk, és adj hozzá tetszés szerint sót, borsot, friss fokhagymát, rozmaringot és kakukkfüvet.

Ezután tedd az öntöttvas serpenyőt egy 200 fokra előmelegített sütőbe, és további 30 percig süsd a krumplikat, amíg olyan puhák lesznek, hogy egy villával át tudod szúrni a közepüket. Ha ez megvan, vedd ki őket a sütőből, és már tálalhatsz is – na jó, azt várd meg azért, hogy kihűljenek.

Címlapkép: @romemcelroy / TikTok, Taste of Home

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További krumplis cikkeket itt olvass:

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?