7 TikTok-trükk, ami megkönnyíti a zöldségekkel való munkát a konyhában

A TikTokon rengeteg gasztro témájú videót találni, mi pedig most azokból szemezgettünk, amelyek segítenek megkönnyíteni a zöldségekkel és gyümölcsökkel való munkát!

Lassan már tanítani kellene azokat az ötletes gasztrotrükköket, amelyeket az elmúlt egy évben a TikTok segítségével elsajátítottunk. Zsenialitásukat éppen az adja, hogy olyan praktikákról van szó, amelyek pár másodperces videókba beleférnek, mégis komoly fejtörést okozó problémákat oldanak meg. Nagyon sok ezek közül zöldségekhez, gyümölcsökhöz vagy épp fűszerekhez kapcsolódik – ezek közül válogattuk ki a 7 kedvenc videónkat!

Citromlé a citrom felvágása nélkül

Tiszta pazarlás néhány csepp citromlé miatt felvágni egy citromot, ami aztán csak bepenészedik a hűtőben. Helyette próbáld ki ezt a trükköt: a tenyereddel nyomd le a citromot, majd görgesd egy kicsit, hogy puha legyen, végül fogj egy fogpiszkálót vagy más hegyes pálcikát, és szúrd át a citromnak azt a végét, ahol nem kapcsolódott a szárához. Nagyjából 5 cm mélyen nyomd bele a pálcikát.

@spicednice

No seeds, no mess, & no half used lemons going bad. Follow for more! This one changed my life when I saw “How to Make Sushi” post it years ago! #hack

♬ Up - Cardi B

Így inthetsz búcsút a csoffadt brokkolinak

Nincs is szomorúbb, mint amikor eltervezed, hogy készítesz valamit brokkoliból, aztán amikor kinyitod a hűtőt, egy fonnyadt zöldség néz vissza rád. Semmi gond, nem kell azonnal a kukába dobnod az amúgy teljesen jó zöldséget, brokkolit, répát, pasztinákot, zellert stb, elég, ha vízbe állítod. A fürdő után ismét olyan zsengék és frissek lesznek a zöldségek, mint új korukban!

@alesharuddenklau

Good as new! 😊🥦 #lifehack #fyp

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

A zöldséghámozás új dimenziója

A zöldséghámozás hosszadalmas és macerás...volt eddig. Ha azonban megnézed ezt a videót úgy érezheted magad, mint valami konyhai szamuráj, ami másodpercek alatt megpucol egy répát vagy más zöldséget.

@liv.dalton

#foodhacks #fyp #foryou #lifehacks

♬ original sound - Liv Dalton

Villámkezű krumplihámozó

És ha már hámozásról van szó, a nagy mumus, a krumpli sem maradhat ki. Ennyire gyorsan még sosem készítettél krumplipürét!

@thatdudecancook

Best potato hack ever #potato #kitchenhacks #cookingtips #cooking #learnontiktok

♬ original sound - Sonny Hurrell

Szeletelt hagyma kés nélkül

Ne sírj, inkább püfölj! Ezzel a trükkel anélkül tudod feldarabolni a hagymádat, hogy kést vennél a kezedbe. Először helyezd a hagymát – egészben, a héjával együtt – egy kisebb műanyag zacskóba, de ne zárd le azt. Majd ezt tedd a nagyobb zacskóba, ám ezt se zárd vissza, hogy ne keletkezzenek légbuborékok. Ezután egy húsklopfolóval vagy kalapáccsal kezdd el püfölni a hagymát. Nem hiszed el, hogy működik? Akkor jár utána magad!

@scubeskitchen

Onion hack that will change your life. #onions #onionhack #kitchenhacks #fyp

♬ Morning Routine - Sunday Morning Jazz

Használd a reszelőt...a fűszernövények felszeletelésére!

Bizony, a fűszernövények felvágásával sem kell bajlódnod. Egyszerűen vegyél kézbe egy reszelőt, és a lyukakon húzd át a fűszernövény szálat. A szárat kihúzod, a levelek pedig szépen leválnak róla.

@morielbethobertanner

#lifehack

♬ Ultimate life hacks - Kelly - The Life Bath

Kaliforniai parika rumli nélkül

A kaliforniai paprika egyetlen negatívuma, hogy macerás felvágni, hiszen a kis magocskák mindenhova odaragadnak. Na de nem ezzel a módszerrel. A lényeg, hogy az elején körbe kell vágni a zöld szárat, majd az alján be kell vágni a zöldséget négy irányba, és mint a kinyíló virág szirmait széthúzni a cikkeket. Semmi magok, csak a zamatos paprika.

@goldilocks.bears.x

How do you cut yours!? 🫑 #minimalwaste #foodwaste #cookingtips #cookingtiktok #learnontiktok #foodtips #foodhacks

♬ UCKERS - Shygirl

Még több tipp és trükk itt:

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek