r
Nosalty Logó

Hasselback burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Hasselback burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 237 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 110 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 237 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    240 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 472 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 110 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplikat megsikáljuk vagy meghámozzuk, attól függően hogy új- vagy régi krumplit használunk. A nyárson sült szalonnához hasonlóan bevagdossuk, csak nem kockákra, hanem szeletekre, kb. 3 mm vastagságú szeleteket szabunk. (A vágóasztalra helyezett krumpli két oldalára egy-egy kanál nyelét szorítva megelőzhetjük, hogy a kés teljesen elhasítsa a krumpit.)
  2. A krumplikat tepsibe helyezzük, sóval, borssal meghintjük, és meglocsoljuk a felolvasztott vaj és olívaolaj keverékével.
  3. Forró sütőben körűlbelül egy órán át sütjük, a krumplitól függően, amíg kívűl piros és ropogós lesz- időnként kivesszük és még locsolunk rá a tepsi aljában felgyűlt olajból.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 70
  • 7 napos nézettség: 290
  • Össznézettség: 145020
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 09.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szombat este készítettem el, a neten fedeztem fel a receptet, egyszerű és dekoratív vacsinak ígérkezett, amiről nem is gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz! Mielőtt nekiálltam volna több receptet is elovastam, majd a saját fejem szerint még fokhagymát is zúztam az olajkeverékbe, és egy kis rozmaringot is szórtam bele. Ez persze már az eredeti recept egyénre szabott változata, és nem kötelező így készíteni. A tányérban újhagyma és tejföl keverékél öntöttem le, de sokmindenhez társíthaó köretként is. Isteni finom svéd recept!  

Hozzászólások (10)

gemmagekko

Kipróbáltam, és nagyon ízlett. Köszönjük.

Törölt felhasználó

?szintén örülök!

Törölt felhasználó

Kedves Pixella! A forró süt?ben való sütés: hány fokot jelent? Esetleg h?légkeveréssel süssem, vagy elég alsó-fels? sütéssel sütni? El?re is köszi a segítséget. üdv. hamihami

Törölt felhasználó

Szia, A forro suto kb 220 fokot jelent, es szerintem az alul-felul sutes elegendo. Nem egy erzekeny recept es nem-igen lehet elrontani. Jo probalkozast es jo etvagyat!

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Én mellette sütöttem meg a szalonnát és a hagymát is. Isteni vacsi kerekedett bel?le.Köszi a receptet.

Törölt felhasználó

Orulok hogy izlett a burgonya es jol hangzik a hagyma es a sult szalonna is :)

Törölt felhasználó

Egy kis kiegészítés: A süt? h?foka 225 fok legyen. 25 perc sütés után bekenjük a krumplit vcajja, vagy margarinnal és megszórjuk prézlivel. Újra a süt?be 25 percre.

Törölt felhasználó

Nem kiegeszites, talan javaslat.:) Szemely szerint el se tudom kepzelni a prezlit sultkrumplival tarsitva, es az on altal javasolt modositassal mar egesz mas ize van, tehat semmikepp nem nevezheto kiegeszitesnek amit javasol, sokkal inkabb variacionak.

Törölt felhasználó

Családnak nagyon bejött! Apum különösen dicsérte!:) Fogom még csinálni!:)

Törölt felhasználó

Sziasztok, csak egy tanács, én is olvastam valahol, hogy a krumplit kanálba kell tenni, és akkor bátran lehet vagdosni, nem fog szétesni!

Törölt felhasználó

Egyszer? és nagyszer?! Még sokszor el fogom készíteni, nagyon finom recept. Köszönöm!

juliam56

Reszelt sajtot is szoktak rátenni, az kimaradt a receptböl

mogyika21

nagyon finom.

terranova56

Hát a 2 ev?kanál olíva olajból nem tudom mi tud összegy?lni a tepsi alján, amivel meg lehet a krumplit locsolni

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.