r
Nosalty Logó

Krumplipüré karamellizált hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Krumplipüré karamellizált hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 535 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2142 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    44.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    194 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    375 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 535 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    177.7 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    527 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    776.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1529 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    134 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    352 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 2142 kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 162 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát megtisztítjuk, majd félbevágjuk, és felszeleteljük.
  2. Három evőkanál vajat felolvasztunk egy serpenyőben, és hozzáadjuk a hagymát, elkeverjük, rátesszük a fedőt, és 10 percig közepes lángon pároljuk. Ezután levesszük a fedőt, hozzáadunk egy kevés sót, és innentől már alacsony lángon sütjük addig, amíg aranyszínű és édeskés nem lesz.
  3. Közben a sárga héjú burgonyát edénybe tesszük, és felöntjük annyi hideg vízzel, ami éppen ellepi. Sóval ízesítjük, hozzáadjuk a babérlevelet és az egész, megtisztított fokhagymát, és közepes lángon puhára főzzük.
  4. Ha krumpli elkészült, akkor leszűrjük, kivesszük belőle a babérlevelet és a fokhagymát, de ez utóbbit félretesszük. Meghámozzuk, felkockázzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és krumplinyomóval összetörjük.
  5. A vajat a tejszínnel együtt melegíteni kezdjük, de éppen csak addig, amíg a vaj teljesen fel nem olvad benne. (Itt a mennyiségekkel lehet játszani, attól függően, ki mennyire hígan szereti.)
  6. A langyos, tejszínes-vajas keveréket a püréhez adjuk, és alaposan összekeverjük.
  7. A krumplipürét a karamellizált hagymával együtt tálaljuk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 540
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 35046
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem árt néha feldobni a klasszikus krumplipürét. Ezzel a karamellizált hagymával pedig rögtön más dimenzióba repíthetjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!