Ha megnézed ezt a videót, örökre megváltozik, amit eddig a krumplipucolóról gondoltál

A TikTok az idétlen táncos videók mellett a zseniális tippek kimeríthetetlen tárháza is. Most épp a krumplipucolóról tudtunk meg valami egészen meglepőt!

Az elmúlt időben sokat tanultunk a TikTokról, például hogy hogyan lehet pofonegyszerűen apirosas elszíneződéstől megszabadítani a műanyag dobozokat. Most a krumplipucolóról tudtunk meg egy hasznos újdonságot!

A krumplipucolás - és úgy általában a zöldségek hámozása - senkinek sem tartozik a kedvenc elfoglaltságai közé. Különösen bosszantóak azok a kis barna szemek, azza héjdarabok, amik a krumplin maradnak, és mint minden normális ember, eddig mi is késheggyel próbáltunk kikapirgálni ezeket. Milyen rosszul tettük! A The Euge food nevű felhasználó a TikTokon megosztott videóban tárta fel a krumplipucolók oldalán található kis ficak funkcióját: ezzel könnyedén el lehet távolítani a bosszantó foltokat. Egyszerűen csak bele kell mélyeszteni a kis kiálló részt a krumpliba, kikaparni a barna részeket, és voilá, kész a tökéletesen megpucolt burgonya.

Íme a teljes folyamat videón:

@the_eugefood

Did you know about this? ##potato ##tiktokchef ##cookingtips ##kitchentips ##kitchenhacks ##cookinghacks ##peeler ##potatopeeler ##foodprep ##randomthings

original sound - the_eugefood

Azonban nem minden krumplipucoló teremtetett egyformának. Nem mindegyiken található meg ugyanis ez az alkalmatosság, ezért ha gyakran készítesz krumplis ételt, érdemes lehet beszerezni egy olyat, amin van.

Egy másik hasznos videó, ami a zöldséghámozásban nyit új fejezetet: eddig úgy tanultuk, hogy a hámozót csak egy irányba szabad használni, pedig a dupla penge könnyűszerrel mozog mindkét irányba. Ezzel a módszerrel sokkal gyorsabb a pucolás, így rengeteg időt spórolsz a főzés során. LivDaltonnak köszönhetjük ezt a fontos információt:

@liv.dalton

##foodhacks ##fyp ##foryou ##lifehacks

original sound - liv.dalton

Ezeket olvastad már?

Ezeket olvastad már?

Címlapkép: Getty Images

Via

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek