Gyerekjáték lesz a káposzta levelekre szedése ezzel a trükkel

Mi, magyarok nagyon szeretjük a káposztát és a káposztás ételeket, azonban a zöldség levelekre szedéséért már kevésbé rajongunk. Felejtsük el az ideges tépkedést egy egyszerű trükkel, a cikkből minden kiderül!

Mondhatni kemény dió egy fej káposzta levelekre szedése, bár ez a hasonlat egy kissé összezavarhatja a kedves olvasókat. Így elég, ha abban megegyezünk, hogy nem könnyű dolog szép, töretlen leveleket leszedni egy zöldségről, amit a természet ilyen gondosan-szorosan becsomagolt. Pedig nincs mese: ha töltött káposztát vagy más káposztás ételt készítünk, szükségünk lesz egy biztos és gyors módszerre, amivel a levelek és az idegeink is egyben maradnak.

Gyerekjáték lesz a káposzta levelekre szedése ezzel a trükkel

Fagyhalál a káposztának

Ahhoz, hogy kissé segítsünk a káposztának ellazulni, tegyük be a zöldséget a fagyasztóba. Az extrém hideg sokkolja majd a fejet, és miután kiolvasztjuk, a levelek kissé felengednek a szorításból, és elválnak egymástól.

Teljesen meg kell fagyasztanunk a káposztát, ez egy közepes méretű zöldség esetében nagyjából 24 órát jelent a mélyhűtőben.

Nem veszítünk semmit

Nem kell amiatt aggódnunk, hogy a fagyasztási folyamattal rontunk a káposzta ízén vagy állagán. Mivel csak egy napot tölt el a hidegben, nem lesz elég ideje arra, hogy minőségi romláson menjen keresztül.

A fagyasztó amúgy is egy tökéletes hely a zöldségek tartósítására, és komolyabb károk csak akkor keletkeznek a lefagyasztott alapanyagban, ha nem megfelelően tesszük el, illetve ha túl hosszan bent hagyjuk a fagyóban.

Éppen ezért tegyük a fej káposztánkat egy jól záró fagyasztózacskóba, hogy megvédjük a jégtől. Így ugyanolyan friss és finom marad fagyasztás után, mint előtte.

Türelem rózsát terem

Persze a trükk hozzáad egy kis plusz előkészületi időt a főzéshez, de megéri bajlódni vele, hiszen fényévekkel egyszerűbb lesz majd a levelekre szedés. Miután egy napot eltöltött a fagyasztóban a káposztánk, tegyük át a hűtőbe, és hagyjuk teljesen felengedni.

A kiolvadáshoz is nagyjából 24 órára lesz szüksége, amit mindenképpen várjunk ki. A félig fagyott káposztalevelek ugyanis szintén olyan makacsak, mint a frissek: nehéz őket szétszedni. Ezért a levelekre bontás előtt mindig bizonyosodjunk meg, hogy a zöldség teljesen felengedett. Ha igen, akkor jöhet a töltelék, és indulhat a főzés!

Forrásunk volt.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Őrületes konyhai trükköket mutatunk:

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Mézeskalácscsigák

Mindenki imádja a mézeskalácsot, ezt a szuper fűszeres tésztát azonban akár csigaformában is elkészíthetjük. Így tettünk most mi is, és fűszeres vajkrémmel megkent édes tekercseket ...

Hókifli lekvárral töltve

Porcukorba csomagolva várja az édességre éhes szájakat ez a hókifli. Az omlós linzertésztából készült finomság hosszú ideig eltartható, így még jóval az ünnepi készülődés ...

Cukormentes, ünnepi panna cotta

Ha nincs sok időtök elkészíteni az ünnepi desszertet, akkor ez az elegáns panna cotta a megmentésetekre siet! Alig 10 perc aktív munka van vele, a végeredmény azonban egy letisztult, finom, ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...