14 ötlet, mire használhatod a KÁPOSZTÁT - coleslaw, levesek, rétes, rakottasok

Ki mondta, hogy a fejes káposztából csak töltött káposzta lehet? Mutatunk pár tippet káposztafelhasználásra, egytől egyig isteniek!

A fejes káposzta vagy más néven édes káposzta C-vitamin-tartalma 40–50 mg/100 g. A télre eltett savanyított káposzta nyersen fogyasztva szinte a teljes C-vitamin-tartalmát megőrzi, miként a B1- és B2-vitamint is, ezért nagyon fontos vitaminforrásunk.

Na de ki mondta, hogy csak káposztás kocka vagy töltött káposzta készülhet belőle? Ugye más recepteknél is bevetitek? Isteni rétes, coleslaw vagy rakott hús készülhet vele (attól függően, hogy savanyított vagy sima, édes változatáról beszéltünk), de népies-ízes-hagyományőrző levesekben is tökéletesen megállja helyét.

Télen pedig amúgy is kötelező káposztát enni, hiszen növelni kell az ilyenkor amúgy is szegényesebb szezonális zöldségbevitelünket!

Ajánlott videó

Hirdetés

Támogatott tartalom

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...