Itt van minden, amit egy édesburgonyából kihozhatsz - leves, saláta, tészta, egytálétel, süti!

Ki ne szeretné az édesburgonyát - édeskés, gyönyörű színű, egészséges, isteni finom, és az őszi-téli szezon egyik alappillére. Szóval tedd bele mindenbe!

Na de mibe? Meg is töltheted, tésztára is rakhatod, egytálételbe, még gnocchitésztába is, de sütiben sem utolsó, sőőőőt, salátát is feldobhatsz vele. Az egészségességére pedig itt van dietetikusunk szuper ábrája:

Na lássuk, miből élünk:

1. Töltött

Töltögesd meg, menj el a végletekig, és töltsd önmagával, úgy megy igazán a mennybe, nem bánod meg!

2. Rakottas

Rakd meg zöldségekkel, hagymával, sajttal, hússal. Felüdülés lesz a sima krumpli után a változatosság, színben és ízben is.

3. Tésztafélék

Egyik kedvenc receptünk, kóstoltuk is, és isteni!

4. Leves

Talán a leggyakoribb felhasználási mód, ha levesbe főzöd.

5. Húsételek

Mi lenne jobb, mint a krumpliköretet lecserélni édesburgonyára egy húsétel mellett? Semmi!

6. Saláta

A végső csapás, ha tökéletes és egészségtudatos fogást tervezel enni - sali édesburival!

7. Édesség

És igen, még az édességed is finomabb lesz tőle.

Ezeket olvastad már?

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...