Így használd a harsogóan tavaszi ÚJHAGYMÁT – élettani hatást és recepteket is mutatunk!

Ki ne szeretné a csomókba csomagolt, harsogóan friss újhagymát a zsíros kenyérre vagy akár egy ázsiai tésztás leves tetejére dobálva? Vagy magában harapva...

Ha tavasz, akkor újhagyma vagy más néven zöldhagyma, amit az elsők között szerezhetünk be frissen a piacokról, boltokból. Tény, hogy egész évben kapható, de ilyenkor az igazi. Zöldjét és fehér részét egyaránt érdemes felhasználni!

Így használd a harsogóan tavaszi ÚJHAGYMÁT – élettani hatást és recepteket is mutatunk!

Van, aki klasszikusan szendvicsek mellé harapja vagy zsíros kenyérre szórja az újhagyma karikákat, de higgyétek el, mindenhez isteni, amihez a sima vöröshagymát használnád. Mi itt a szerkesztőségben például ázsiai tésztás levesek tetején szeretjük legjobban, de egy thai curryt is nagyon megdob!

Hogy miért jó, ha fogyasztod? Már mondjuk is:

  • vegyületeimár aprításkor kifejtik a nyálkahártyákon antibakteriális hatásukat, sőt, akár még a húgyutakban is csökkentik a gyulladást

Szóval használd levesekben:

Salátákban is kiválóan érvényesül:

De kihasználhatod kencékben, szendvicskrémekben is:

A mi kedvenceink viszont a zöldhagymával megbolondított ázsiai ételek:

...de a legjobb talán egy kiadós tojásos reggeli mellé karikázva vagy harapva:

Ezeket olvastad már?

via, címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek