Így használd a harsogóan tavaszi ÚJHAGYMÁT – élettani hatást és recepteket is mutatunk!

Ki ne szeretné a csomókba csomagolt, harsogóan friss újhagymát a zsíros kenyérre vagy akár egy ázsiai tésztás leves tetejére dobálva? Vagy magában harapva...

Ha tavasz, akkor újhagyma vagy más néven zöldhagyma, amit az elsők között szerezhetünk be frissen a piacokról, boltokból. Tény, hogy egész évben kapható, de ilyenkor az igazi. Zöldjét és fehér részét egyaránt érdemes felhasználni!

Így használd a harsogóan tavaszi ÚJHAGYMÁT – élettani hatást és recepteket is mutatunk!

Van, aki klasszikusan szendvicsek mellé harapja vagy zsíros kenyérre szórja az újhagyma karikákat, de higgyétek el, mindenhez isteni, amihez a sima vöröshagymát használnád. Mi itt a szerkesztőségben például ázsiai tésztás levesek tetején szeretjük legjobban, de egy thai curryt is nagyon megdob!

Hogy miért jó, ha fogyasztod? Már mondjuk is:

  • vegyületeimár aprításkor kifejtik a nyálkahártyákon antibakteriális hatásukat, sőt, akár még a húgyutakban is csökkentik a gyulladást

Szóval használd levesekben:

Salátákban is kiválóan érvényesül:

De kihasználhatod kencékben, szendvicskrémekben is:

A mi kedvenceink viszont a zöldhagymával megbolondított ázsiai ételek:

...de a legjobb talán egy kiadós tojásos reggeli mellé karikázva vagy harapva:

Ezeket olvastad már?

via, címlapkép: Getty

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek