Heti Menü – Tavaszcsalogató fogások a hétre, húsmentesen

Nyakunkon a tavasz, ezzel együtt pedig számos szezonális, energiadús alapanyag válik könnyebben elérhetővé. Ne hagyjuk veszni ezeket a növényi alapú étkezésbe beépíthető finomságokat!

Csodás időszak a tavasz, a konyhánkban is igyekezzünk egészséges, vegán receptekkel megoldani a heti menütervezést! Jöhetnek a friss, szezonális alapanyagok: a roppanós zöldségek mehetnek salátákba, főételekbe, levesekbe, a gyümölcsök pedig landoljanak mennyei desszertekben...mindezt húsmentesen! Nem fogunk bennük csalódni!

Heti Menü – Tavaszi alapanyagokkal, színes menüsorral várunk

A Dr. Oetker vegán tejföl- és tejszínalternatívája segít, hogy még krémesebb, még lágyabb tavaszi fogások kerüljenek a családi asztalokra. Próbáljátok ki a Creme VEGA tejfölt, és a Cuisine VEGA főzőkrémeket is!

Heti menünk így alakul:

Meríts inspirációt a sütnijó! válogatott receptjeiből, és süss, főzz a Dr. Oetker vegán hozzávalóival!

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek