A hét szakácsa, Hossó Anita

E heti főszakácsunk Hossó Anita, aki három gyerkőc mellett pontosan tudja, hogyan lehet a hétköznapokban gyorsat és finomat, a hétvégén pedig valami ünnepit az asztalra varázsolni!

Minden kezdet nehéz

Bevallom, hogy kezdetekben a főzés és én nem úgy voltunk ám, „mint a borsó meg a héja”! Mertem remélni, hogy valahogy majd csak elboldogulok a konyhában, ha már muszáj lesz, de hogy majdan a sütés-főzés a mindennapos tevékenységekből kinőve szenvedélyemmé, hobbimmá fog válni, hát így visszatekintve, nem nagyon volt elképzelhető! Pedig de sokszor ültem a nyári konyhában a lócán, és néztem, hogyan kerül ki a sok csoda nagymamám kezei alól! Drága, felnevelő (apai) nagymamám kiváló érzékkel megáldott háziasszony volt. Nem nagyon volt bizodalmam, hogy egyszer én is majdnem olyan gyönyörű szalagos fánkot fogok sütni, mint ő, és csak úgy, érzésből fűszerezem az ételeket!

Mr és Mrs Smith az ennivaló páros >>

Hogy mikor tört meg a jég, nem nagyon tudnám megmondani, tulajdonképpen egy fokozatos fejlődési folyamat indult el akkoriban, amikor kicsi falumból albérletbe költöztem a megyeszékhelyre. Elkezdődött önálló konyhai pályafutásom, ahol támogatást kaptam kolléganőktől (máig őrzöm sokuk receptjét, ezúton is köszönet nekik!), és nagymamám is figyelemmel kísért, amíg földi „pályafutása” engedte.

Sikerek és kudarcok Petrától >>

További „építkezés” és a fektetett nyolcas

Újabb korszak akkor nyílt, amikor megjelent életemben az első olyan férfi, akit a főztömmel el akartam kápráztatni. Nevezhetjük ezt „karajkorszaknak” is, mivel az addigi, szinte kizárólag szárnyashúsból való főzés kibővült erre a húsféleségre is, ugyanis ez a kedves kedvence. Akkoriban (12 éve) lettem gasztromagazin-gyűjtő, és folyamatosan bővűlt a gasztrokönyvtáram is. Tizenévesen nem gondoltam volna, hogy valaha majd József Attila sorai helyett egy nagy szakácsguru tökéletességre törekvő fogásait fogom olvasgatni!

Kiki: gondolatok a konyháról >>

A következő fejezet címe lehetne a „három gyermek négyfélét kíván”, mivel ahányan vannak, szinte annyifélék. Igazából a naggyal nincs gond, bár nem eszik főzeléket, a középső a palacsinta-kelt tészták-laska isteni hármasából mindig, és bárhol, és bármennyit, amúgy fotoszintetizál, kicsi lányom nagyjából mindenre „vevő-evő”. Az utóbbi években a tradicionális magyar konyhától kicsit elszakadva, belekóstolgatok más nemzetek ételeibe is, az olasz konyha az egyik kedvencem.

A rovat további cikkei itt >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha valami egészséges édességre vágysz, ne keress tovább – Leteszteltük...

A diéta alatt nagyon nehéz olyan édességet találnunk, mely nemcsak kalóriaszegény, de finom és egészséges is. Szerencsére ma már vannak olyan termékek a piacon, melyek megfelelnek ezeknek az elvárásoknak. A szerkesztőségünknek most volt szerencséje megkóstolni a Good Calories termékeit, melyek minden eddig említett jótulajdonsággal rendelkeznek. Nézzük, mi volt a véleményünk!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Fontos kiskapura figyelmeztet a bank – 30 fölött is van...

Az idei évben még a korábbi feltételekkel igényelhetik a családalapító házaspárok a babaváró hitelt, jövő évtől azonban változnak a feltételek. 2024-ben az átmenti szabályok szerint még a 30 és 41 év közötti nők esetében is van esély a kamatmentes hitelfelvételre – hívta fel a figyelmet Ginzer Ildikó, az MBH Bank sztenderd kiszolgálásért felelős üzleti vezérigazgató-helyettese.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ünnepi bevásárlás egyszerűen!

Az ünnepi készülődés nemcsak ráhangolódást, de komoly szervezést is igényel. Szerencsére nálunk, az ALDI-ban mindent megkaphatsz, amire csak szükséged lehet, legyen szó a karácsonyi vagy épp szilveszteri menü alapanyagairól, a kedvenc süteményed hozzávalóiról, otthonod ünnepi dekorációjáról vagy a családodnak és barátaidnak szánt ajándékokról – velünk időt és nem kevés pénzt is spórolhatsz.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ételek, melyek nagyon sokat tesznek a bélrendszerünkért

Az elmúlt években az emberek egyre tudatossabbá váltak a bélrendszerük mikrobiómájával kapcsolatban, így egyre fontosabbá vált annak egészségének megőrzése is. Most kiderült, hogy ebben nagyon sokat segíthet bizonyos élelmiszerek gyakoribb fogyasztása.

Kreatív karácsonyi sütemények

Kreatív karácsonyi sütemények jönnek, látnak és győznek... remélhetőleg minden házi szakács szívébe belopják majd magukat. Bíbelődjünk és alkossunk, süljön az idei ünnep során a bejglin kívül más is.