Mr&Mrs Smith – az ennivaló páros

E heti főszakácsunk nem is egy, hanem mindjárt három személy: Mr és MrsSmithnek olykor Junior is besegít. Most megtudhatjátok, hogyan lettek kezdőkből a konyha mesterei!

Less be mások konyhájába!

A sütés-főzés szeretete, valahogy észrevétlenül, szépen lopakodott be az életünkbe… A konyhához, ételekhez fűződő mágikus kapcsolat utazásaink során alakult ki. Bárhol is jártunk, nagy örömmel kóstoltuk meg a helyi ételeket. Nagyon sokat nyertünk ez által, nagyszerű embereket ismertünk meg, akik örömmel mutatták meg a szakácsművészetüket, és mindig azon kaptuk magunkat, hogy nyaralásaink alatt, előbb-utóbb valamelyik séf konyhájában kötöttünk kiItthon és külföldön egyaránt hamarosan lázasan kutatni kezdtük a különböző, akkor még kevéssé ismert fűszereket, és természetesen amihez hozzájutottunk, beszereztük…

Kukkants be a sztárok konyhájába! >>

Tanuld el a legjobbakat!

Ekkor indult be itthon az igazi őrület a konyhában. Mindent mindennel kipróbáltunk…, voltak melléfogások és baklövések is, de a kísérletezések nagyon fontosak voltak a későbbi finomságok sikerre vitelében, ekkor született meg a francia hagymaleves és a narancsos, mézes, mázas csirkeszárny is, ami mai napig a nagy kedvencünk. Azt gondoljuk, hogy a jó étel lelke a jó alapanyag, és a fűszerezés adja a spirituszt, ettől lesz egyéni, felejthetetlen az íz.

Gasztoblogger-titkok >>

Legfőképpen: légy nyitott!

A nemzetközi és itthoni konyha finomságaira egyaránt nyitottak vagyunk, mint az emberekre is, akik készítik. Junior Smith-t is így neveljük – nálunk az új ételeknél azt kérjük tőle: Nem kell megenni – de egy falatot kóstolj meg belőle…ez úgy tűnik, beválik, egyre több ételt szeret, és nem utasítja el az új ízeket…és örömünkre, próbálkozik új ételek kitalálásával (például répás spenótos palacsinta sült lazaccal és Junior Smith gyümölcssalátás palacsintája). Valamint a világra és az emberekre is ugyanilyen nyitott, receptek készítésénél és fotózásánál is aktívan segédkezik… Hogy mit tudnánk üzenetként az embereknek eddigi tapasztalatainkból átadni? Lépj ki a megszokások korlátai közül, és hagyd magadra hatni a világot, az ízeit és a színeit!

Mr and Mrs Smith receptjei itt >>

A hét szakácsai itt >>

Sikerek és kudarcok Petrától >>

A hét szakácsa, Gréti, új rovattal jelentkezik >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

Társasházi pályázat három egyszerű lépésben

Május 31-ig küldhetitek el ötleteiteket az OTP Bank Társasházi Pályázatára. A határidő közeleg, de megéri sietni, hiszen 15 társasházi közösség nyerhet összesen 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást.

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek