Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paplanos csirkemell

Paplanos csirkemell
Paplanos csirkemell
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig bajban vagyok, mi legyen az ebéd hétvégén! Találtam egy régi szakácskönyv-kivonatot (nem látszik sem a szerző, sem a címe), amiben egytálételek, sok-sok elfelejtett finomság szerepel, amiket évekkel ezelőtt főztem. Ez a gombás csirkemell is ebben található, kicsit a fűszerezést kiegészítettem. Az elkészítése fázisfotókkal itt tekinthető meg.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket lebőrözzük, kicsontozzuk, kicsit kiverjük, megsózzuk. A felhevített vajon mindkét felükön megsütjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba egymás mellé sorakoztatjuk őket.
  2. A visszamaradt vajban a megtisztított, apróra vágott gombát sóval, borssal, kakukkfűvel addig pároljuk, amíg a saját levét el nem főtte. Majd ha zsírjára sült, megszórjuk a liszttel, és folyamatosan kevergetve felöntjük a tejjel, és sűrűre főzzük.
  3. Ha langyosra hűlt, akkor hozzákeverjük a tojások sárgáit, majd a habbá vert tojásfehérjét is hozzáadjuk. A tálba fektetett hússzeletekre simítjuk a gombás masszát, és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a „paplanba” beleszúrt tűre már nem tapad ragacsos massza.
  4. Ropogós burgonyával (hasábburgonyával), és befőttel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 061
elküldve: 3
receptkönyvben: 311
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Hossó Anita

Mióta szakács: 2011.05.23.
154 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombás paplanban sült csirkemell, csirkemellfilé paplan alatt, gombaszószban sült csirkemell

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-04 08:18

Anita!
Ez nagyon mesés, és finom paplan, csirkemellnek ettől nem is lehetne jobb helye.:-D

Nagyon: nyami ötlet! :-D

Szép napfényes napot kívánok!

Éva-Anyóca

HossoAni
Hossó Anita / HossoAni Wed, 2012-06-06 00:46

Kedves Éva-Anyóca!
Köszönöm szépen! Tényleg nagyon fincsi volt, és jól illett hozzá a befőtt, na meg hamar elkészült. Ez sem elhanyagolandó!
Üdv:
Anita

706
csirkemell filé 8 db
vaj 5 dkg
gomba 25 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tej 2 dl
tojás 2 db
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint