Gyümölcsök váratlan helyzetben

A sonkába tekert dinnyén már nem lepődünk meg. De ki tenne gyümölcsöt a pizzára? És ki eszi sajttal a barackot? Nem, nem ment el az eszünk, csak izgalmas párosokat kerestünk!

Nyitott vagy az új ízekre? Az alábbi összeállításunkkal tesztelheted magad! Fedezd fel a szezon sztárjainak egy másik oldalát, próbáld ki velünk az alábbi merész párosításokat!

Extravagáns dinnyés fogások

Salátába a dinnyével! És itt most nem gyümölcssalátára gondolunk, hanem amolyan igazi, sós, színes kavalkádra, melyet megtörnek itt-ott az édes, hűs dinnyefalatok.

Ha ez sem elég, tudjuk még fokozni: használd levesbetétként vagy köretként a dinnyét, természetesen sós ételekhez, vagy készíts belőle katonákat.

Hűs nyári leves – gazpacho >>

Szexi barackosak

A barack is kerülhet salátákba, sőt szendvicset is alkothatunk belőle (!), de elsőként a húsok mellé ajánljuk kipróbálásra. Nagyon passzol.

Szuper szilvásak

A szilvára is igaz: megéri szélesíteni a repertoárt, és túllépni a vele készült sütemények körén. Istenien feldobja a húsokat.

Itt a gombóc ideje! >>

Ráadás

Ki mondta, hogy csak sós feltét kerülhet a pizzákra a sajt alá?

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek