Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kovászosuborka leves görögdinnyével

Kovászosuborka leves görögdinnyével
Kovászosuborka leves görögdinnyével
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Balázs(a Szekfű) dicsekedett, hogy Linda milyen isteni kovászosuborka levest készített neki. Annyira szeretjük a kovászos uborkát, hogy nagyon! Gergi fiam el szokta kérni Balázstól (a Szarvastól) a piacon megmaradt levet, behűtve iszogatja. Illetve inná, ha maradna neki. Felmentem múltkor hozzájuk, nem voltak otthon, kerestem valami innivalót a tikkasztó hőségben. A hűtőben ott állt a piacról elmentett kovászosuborka-lé. Nehezemre esett abbahagyni a vedelését, de hát mégiscsak illetlen dolog lett volna az egészet meginni! Lerohantam Imihez, hogy utánpótlást szerezzek. Kértem egy kiló kovászos uborkát, és ahogy Imi merte rá a levet, kértem adjon egy pohárral gyorsan meginni. Adott. Jaj! Nem ugyanaz volt!  A Balázs kovászosuborka leve üde, kellemes, ez pedig sós, nehéz, vegyszerízt éreztem. Úgy bepánikoltam tőle, hogy hazamentem és kidobtam az egészet.
A levest tehát a piacomon vásárolt, megbízható minőségű kovászos uborkából készítettem Linda elmondása alapján, görögdinnye nélkül. Amikor azonban kinyitottam a hűtő ajtaját, hogy behelyezzem a kész levest lehűlés céljából, ott látom a nagyon piros görögdinnyét ücsörögni. Nem lehetett mit tenni, belekockáztam a levesbe. Pontosan oda is volt való ízben, színben egyaránt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kánikulában.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 4 db kovászos uborkát a joghurttal és a kovászos uborka levével összeturmixolunk.
  2. A másik négy kovászos uborkát és a dinnyét apró kockára vágjuk.
  3. A fűszereket apróra vágjuk.
  4. A turmixhoz adjuk az apróra vágott kovászos uborkát és dinnyét, a megvágott fűszereket, az oregánót.
  5. Összekeverjük, legalább 2 órára hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 248
elküldve: 1
receptkönyvben: 62
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd
adag: 4 főre
fogás: leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szilvia.pandur
szilvia.pandur Sun, 2013-07-21 11:53

Most keszitettem el, sajat kovaszos uborkabol. Frissen megkostoltam, es az alapjan nagyon biztato az ize! Erdekes benne a dinnye, eloszor felve raktam egy kanal levesbe egy kocka dinnyet, de aztan ahogy megkostoltam, ereztem, hogy van helye a dinnyenek is benne.:)
Nagyon koszonom a receptet, biztos eloveszem maskor is!

76
kovászos uborka 8 db
görögdinnye 20 dkg
joghurt 2 dl
fokhagyma 1 gerezd
petrezselyem 1 csokor
kapor 1 csokor
oregánó 1 tk
kovászos uborka lé 12 dl