r
Nosalty Logó

Saláta nektarinnal, mozzarellával, Serrano sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Saláta nektarinnal, mozzarellával, Serrano sonkával
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 117 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    37.8 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2731 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    632 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    1528 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    209 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1017 micro
  • β-crypt
    224 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 519 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5461.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    1263 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    982 mg
  • Nátrium
    3056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    575.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2035 micro
  • β-crypt
    448 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3232 micro
Összesen 1041 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    613.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    343 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    363 micro
Összesen 117 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és leszárított barackokat félbevágjuk, a magjukat kiszedjük. Mindegyik fél barackot további négy szeletre vágjuk.
  2. A lecsöpögtetett mozzarella golyókból 3-4 mm-es karikákat szeletelünk. A Serrano sonkákat pedig keresztben félbevágjuk. A spenótleveleket megmossuk és megszárogatjuk.
  3. Most jön a "szendvicsépítés": a szeletekre vágott fél barackok közé helyezzük el tetszőleges sorrendben a mozzarellát, a sonkát és a spenótleveleket. Minden egyes barackszeletre először citromlevet csepegtetünk. A végén egy mentalevelet teszünk a barackok tetejére és fogpiszkálót tűzve a közepükbe összefogjuk a salátaszendvicseket.
  4. Jól behűtve fogyasztandó!
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8589
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A gasztroblogokon zajló Vigyázz, kész, főzz! verseny XVII. fordulójára készítettem ezt a könnyed, nyári salátafogást. Ha valaki nem szeretne bajlódni a szendvicskék összeállításával, csak egyszerűen vágja fel az összes hozzávalót, tegye tálba, facsarjon rá citromlevet és kész is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!