r
Nosalty Logó

Sült csirkecomb szilvaraguval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sült csirkecomb szilvaraguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 1338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 5351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    114.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    311 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    216 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1338 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.5 g

Zsír

  • Összesen
    457.6 g
  • Telített zsírsav
    186 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    191 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    962 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2316.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    194 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1243 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1346.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    825 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    316 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    750 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    863 micro
  • β-crypt
    132 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    803 micro
Összesen 5351 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 189 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
  2. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, és bekenjük vele a húsokat.
  3. Kisebb tepsibe fektetjük őket, felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük alufóliával.
  4. 190 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük, levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a hús pirosra nem sül.
  5. A szilvaraguhoz a megmosott szárazra törölt szilvát kimagozzuk.
  6. Közepes lángon felhevített serpenyőbe dobjuk, és átmelegítjük őket. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót és néhány keverés után a csirkeszaftot. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  7. A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a sóval és a sült csirke szafttal elkeverjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 13825
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Tetszés szerint tálalható rizzsel vagy széles metélttel is. Friss szilva helyett fagyasztott szilvát is használhatunk, ekkor nem szükséges felolvasztani.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyszerű sült csirkecombot ez a villámgyorsan elkészíthető szilvaragu teszi különlegessé. A raguhoz felhasználjuk a csirkecomb süléskor keletkezett szaftját, és kevés vörösborral ízesítjük. A ragut elég akkor elkészíteni, miután megsült a csirke.

Hozzávalók

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek