Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sült csirkecomb szilvaraguval

Sült csirkecomb szilvaraguval
Sült csirkecomb szilvaraguval
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az egyszerű sült csirkecombot ez a villámgyorsan elkészíthető szilvaragu teszi különlegessé. A raguhoz felhasználjuk a csirkecomb süléskor keletkezett szaftját, és kevés vörösborral ízesítjük. A ragut elég akkor elkészíteni, miután megsült a csirke.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A szilvaraguhoz

A tört burgonyához

A tálaláshoz

ajánlat

Tetszés szerint tálalható rizzsel vagy széles metélttel is.

Friss szilva helyett fagyasztott szilvát is használhatunk, ekkor nem szükséges felolvasztani.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megtisztított, szárazra törölt egész csirkecombokat sózzuk, borsozzuk.
  2. A puha vajhoz adjuk a zúzott fokhagymát, és bekenjük vele a húsokat.
  3. Kisebb tepsibe fektetjük őket, felöntjük 1 dl vízzel, és lefedjük alufóliával.
  4. 190 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük, levesszük az alufóliát, és addig sütjük, amíg a hús pirosra nem sül.
  5. A szilvaraguhoz a megmosott szárazra törölt szilvát kimagozzuk.
  6. Közepes lángon felhevített serpenyőbe dobjuk, és átmelegítjük őket. Hozzáadjuk a bort, a cukrot, a sót és néhány keverés után a csirkeszaftot. 2-3 perc forralás után levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a vajat.
  7. A körethez a megtisztított burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben megfőzzük. Áttörjük, a sóval és a sült csirke szafttal elkeverjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 974
elküldve: 8
receptkönyvben: 235
elkészítve: 5/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vörösboros szilvaragu sült csirkével, sült csirkecomb szilvamártással, csirkecomb sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1338
csirkecomb 4 db
fokhagyma 3 gerezd
vaj 6 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szilva 40 dkg
száraz vörösbor 2 dl
barna cukor 2 ek
1 csipet
vaj 3 dkg
pecsenyezsír 10 ek
burgonya 80 dkg
0 ízlés szerint
pecsenyezsír 10 ek
zöldfűszer 0 ízlés szerint