Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilva chutney naranccsal

Szilva chutney naranccsal
Szilva chutney naranccsal
35 perc / előkészület: 5 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyümölcsös grillhúshoz szerettem volna valamilyen mártogatóst készíteni. Gyönyörű szilvát láttam a piacon, naná hogy chutney lett belőle.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lilahagymát felszeleteljük, és minden hozzávalót egy kis fazékba teszünk, lassú tűzön forralni kezdjük.
  2. Mikor már sűrűsödik, botmixerrel összeturmixoljuk (nem teljesen pépesre), és még egyet forralunk rajta.
  • költség: 660 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 602
elküldve: 6
receptkönyvben: 121
elkészítve: 7/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1826 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

narancsos szilva chutney, szilva csatni, szilvás-narancsos chutney

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Levendula5
Levendula5 Mon, 2014-10-13 15:35

Kedves Évi néni!

Tetszik a recept, szeretném kipróbálni. A kérdésem az, hogy a vörös ill. fokhagyma mindenképpen kell bele, vagy ezek nélkül is el lehet készíteni. Családunkban ugyanis nem mindenki szereti a hagymát.

Üdvözlettel: Levendula5

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2014-10-13 20:47

Kedves Levendula 5!
Termeszetesen el lehet a hagymakat hagyni, de akkor inkabb lekvar lesz. Mindenkeppen csak azt tedd bele, amit szerettek. A chutneyt hus melle adom, tehat nekem nagyon belefer a hagyma, aminek az ize nem tolakodo, csak inkabb jelzes erteku.
Udv: Evi neni

medea_89
medea / medea_89 Wed, 2014-09-17 15:57

Kedves Évi néni!
Nagyon tetszik a recept, szeretném elkészíteni. Érdekelne azonban, hogy mennyi ideig tárolható a hűtőben? Mert előre "dolgoznék" a hétvégére...:)
Köszönöm és szép napot! Medea

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2014-09-17 16:51

Kedves Medea!

Vágj bele bátran, mert hűtőben hetekig, akár néhány hónapig is eltarthatod a chutneyt, ha jól lezárt üvegbe teszed.
Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Thu, 2014-09-18 17:04

Kiráááááááááááááááááály! Örülök neki. Ha van rá hangulatod, próbáld ki a többi chutneymat is. Isteni kísérő húsok mellé.

Üdv: Évi néni

tgyorgyi27
Nelli / tgyorgyi27 Mon, 2013-09-02 01:02

Nagyon klassz kombináció! Garam massalát + őrölt görögszéna magot használtam kínai ötfűszer helyett, csak mert az nekem szimpatikusabb. 3x-os adagot csináltam, 2 közepes naranccsal is már majdnam túl narancsos volt az én ízlésemnek. Mindenképp javaslom annak, aki először csinálja, hogy fokozatosan adagolja a narancshéjat/levet, így el lehet kerülni, hogy túl domináns legyen a narancs aromája.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-19 09:30

A balzsamecet íze hasonló a borecetéhez, és valóban van köze a borhoz, mivel alapanyaga a forralt must. A mustot azért szokták felforralni, hogy borrá ne erjedjen.

A balzsamecet feltalálása a véletlen műve. Egyszer a forralt mustot benne felejtették egy edényben, és amikor rátaláltak, már ecet illata volt. A legfinomabb balzsamecetet az olaszországi Modenában és a közeli Reggio Emilia tartományban készítik. A Trebbiano nevű szőlőfajtát használják hozzá, amelyet későn szüretelnek, hogy kellőképpen megérjen, és kézzel szednek le, nehogy kárt tegyenek benne. A sűrűre forralt mustot fahordókban tárolják, és legalább 12 évig érlelik.
Forrás: http://www.naturanet.hu/kategoriak/Taplalkozas/mibol-keszul-a-balzsamece...

Majdnem. Üdvözlettel: Évi néni

61
szilva 50 dkg
barna cukor 10 dkg
kínai ötfűszer-keverék 1 teáskanál
vörösborecet 1 dl
balzsamecet 2 ek
worcestershire-szósz 1 ek
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
gyömbér 1 dkg
chili 1 kk
fokhagyma 1 gerezd
lila hagyma 1 kis fej