Görögdinnyés finomságok

Egyszer eljön az az idő, amikor megunjuk a jól behűtött, katonákra vágott dinnyét és inkább valami különlegeset készítenénk belőle. Legyen az akár leves vagy gyümölcssaláta, esetleg fagyi, a dinnyeszezon minden percét ki kell használni. Dinnyézz velünk!

A hűsítő lé

Mit is csinálhatnánk ebből a lédús gyümölcsből, ha nem egy hideg, nyári gyümölcslevest. Köszönhetően annak, hogy a dinnyét bármilyen gyümölccsel (főként barack, ananász, sárgadinnye, citrom) párosíthatjuk, rengetegféle variációja létezik. Akár hiszitek, akár nem, de a kovászosuborka-leves kitűnő kiegészítője is lehet!

Még több görögdinnyés recept itt >>

A saláták királya

Ahogy a görögdinnye lehet hosszúkás vagy gömbölyű, úgy lehet készíteni belőle édes gyümölcssalátát vagy hús mellé salátaköretet. Nyáron, amikor mindenféle gyümölcs elérhető, akkor egy vegyes gyümölcssaláta kiváló hűs desszert, dinnyés csirkesaláta pedig könnyű nyári ebéd vagy vacsora lehet, mert elkészítése gyors és egyszerű.

Még több görögdinnyés recept itt >>

Fagyinak se utolsó

A dinnyefagylalt nem számít kuriózumnak, így bátran megpróbálkozhatunk vele, de ha valaki más hűsítőre vágyik és kanalazni akar, az készítsen dinnyekrémet, aki pedig inni, az turmixot. Használjuk ki a dinnyeszezont!

Még több görögdinnyés recept itt >>

Hozzászólások (0)

Címlapról ajánljuk

További cikkek