r
Nosalty Logó

Dinnyefagylalt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Dinnyefagylalt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 272 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1085 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 162 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    171 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    1767 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 272 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    77.6 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    175 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    337 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    623 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    7070 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1085 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1055 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A dinnyéből eltávolítjuk a magokat, a héját levágjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. (A 30 dkg a héj és a magok nélkül értendő.)
  2. A tejszínben elkeverjük a mézet vagy a kristálycukrot, belenyomjuk a fél citrom levét, majd kevergetve felfőzzük.
  3. A langyosra hűlt tejszínt a dinnyekockákkal együtt turmixgépbe öntjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Ezután fedeles műanyag edénybe tesszük, és legalább 6 órán keresztül fagyasztjuk. Eközben óránként egyszer átkeverjük, majd visszatesszük a fagyasztóba.
  4. A negyedik-ötödik keveréstől, amikor már kezd fagyott állaga lenni a fagylaltunknak, keverjük minél habosabbra, hogy még finomabb legyen. Észre fogjuk venni, hogy ettől megnő a fagylalt térfogata, és végül egy kellemes, könnyű állagú fagylaltot kapunk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 187
  • Össznézettség: 32126
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 02.

Ajánló

Ízlés szerint több mézet vagy cukrot is tehetünk bele, attól függően, hogy mennyire édes a dinnyénk, amiből készítjük. A gyümölcs és a tejszín összekeverése után fagylaltgépben is befejezhetjük a fagylalt készítését. Tipp: Ha még krémesebb dinnyefagylaltot szeretnénk, akkor a fele tejszínt felválthatjuk natúr joghurttal is.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A málna és őszibarack sorbet sikere után már nagyon vártam, hogy dinnyéből is készíthessek fagylaltot. Az egész családnak ízlik az idei gyümölcsfagyi repertoárom, úgyhogy azt hiszem, hamarosan a vaníliás és a csokoládés változatokkal is tennem kell egy próbát ... :)

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Köszönöm! :)

Törölt felhasználó

Ma elkészítettem,de amikor a tejszínt melegítettem,olyan ronda,mondhatni gusztustalan lett,mintha a vízen túró darabok úszkáltak volna úgy nézett ki.Távol álljon t?lem hogy leszóljam a receptet,tudom,hogy én bénáztam el valamit :-) Mindenképp megpróbálom még egyszer,csak ha esetleg valaki tudna segíteni mit csináltam rosszul,talán ügyesebb leszek :-)

DiaNatura

Szerintem a citrom miatt lett túrós a tejszín, kicsapódott...de csak tipp!

Törölt felhasználó

Szia! Mivel kel átkeverni fagyasztás közben,csak kézzel vagy mixerrel? Köszi

mamuka

Minek felf?zni a tejszínt? A cukrot fel lehet olvasztani másképp is,a citromlét?l pedig kicsapódik a tejszín.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek