Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Dinnyefagylalt

Dinnyefagylalt
Dinnyefagylalt
13 perc / előkészület: 10 perc főzés: 3 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A málna és őszibarack sorbet sikere után már nagyon vártam, hogy dinnyéből is készíthessek fagylaltot.
Az egész családnak ízlik az idei gyümölcsfagyi repertoárom, úgyhogy azt hiszem, hamarosan a vaníliás és a csokoládés változatokkal is tennem kell egy próbát ... :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ízlés szerint több mézet vagy cukrot is tehetünk bele, attól függően, hogy mennyire édes a dinnyénk, amiből készítjük.
A gyümölcs és a tejszín összekeverése után fagylaltgépben is befejezhetjük a fagylalt készítését.

Tipp:
Ha még krémesebb dinnyefagylaltot szeretnénk, akkor a fele tejszínt felválthatjuk natúr joghurttal is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A dinnyéből eltávolítjuk a magokat, a héját levágjuk, majd a gyümölcshúst felkockázzuk. (A 30 dkg a héj és a magok nélkül értendő.)
  2. A tejszínben elkeverjük a mézet vagy a kristálycukrot, belenyomjuk a fél citrom levét, majd kevergetve felfőzzük.
  3. A langyosra hűlt tejszínt a dinnyekockákkal együtt turmixgépbe öntjük, vagy botmixerrel pépesítjük. Ezután fedeles műanyag edénybe tesszük, és legalább 6 órán keresztül fagyasztjuk. Eközben óránként egyszer átkeverjük, majd visszatesszük a fagyasztóba.
  4. A negyedik-ötödik keveréstől, amikor már kezd fagyott állaga lenni a fagylaltunknak, keverjük minél habosabbra, hogy még finomabb legyen. Észre fogjuk venni, hogy ettől megnő a fagylalt térfogata, és végül egy kellemes, könnyű állagú fagylaltot kapunk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 561
elküldve: 4
receptkönyvben: 441
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, AB0 diéta – B vércsoport
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: gyümölcsfagyi
hasonló kategóriák: fagyitorta, fagyikehely, házi fagyi, vaníliafagyi, parfé, sorbet, karamellfagyi

egyéb elnevezések

dinnyés fagylalt, fagylalt görögdinnyéből, tejszínes-dinnyés fagyi, dinnyefagyi

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bévi48
mamuka / Bévi48 Mon, 2017-07-31 10:15

Minek felfőzni a tejszínt? A cukrot fel lehet olvasztani másképp is,a citromlétől pedig kicsapódik a tejszín.

Bregya
Bregya / Bregya Thu, 2014-07-03 08:03

Szia!
Mivel kel átkeverni fagyasztás közben,csak kézzel vagy mixerrel?
Köszi

Jucci
Jucci / Jucci Sun, 2011-07-31 21:04

Ma elkészítettem,de amikor a tejszínt melegítettem,olyan ronda,mondhatni gusztustalan lett,mintha a vízen túró darabok úszkáltak volna úgy nézett ki.Távol álljon tőlem hogy leszóljam a receptet,tudom,hogy én bénáztam el valamit :-) Mindenképp megpróbálom még egyszer,csak ha esetleg valaki tudna segíteni mit csináltam rosszul,talán ügyesebb leszek :-)

272
görögdinnye 30 dkg
méz 4 ek
habtejszín 2.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert