r
Nosalty Logó

Görög gyümölcsleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Harmathy Ildikó
Görög gyümölcsleves
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 47 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    273 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    1393 micro
  • β-crypt
    191 micro
  • Likopin
    3928 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 204 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    86.1 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    278 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2023.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    599 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    423 mg
  • Foszfor
    737 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.6 g
  • Cukor
    318 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    3275.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2209 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    770 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    513 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    196 micro
  • β-karotin
    16713 micro
  • β-crypt
    2296 micro
  • Likopin
    47133 micro
  • Lut-zea
    2216 micro
Összesen 2464 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    881 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 47 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket felkockázzuk. (Bármilyen gyümölccsel jó.)
  2. Ráöntjük a narancslét és a tejszínt, összekeverjük.
  3. A málnaízű szörppel tetszőlegesen édesítjük, színezzük.
  • Receptkönyvben: 971
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 156789
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Görög gyümölcsleves
Harmathy Ildikó 313 recept

Ezt a receptet attól a szakácsomtól tanultam, aki a sült banán narancsmártással kreációmat ihlette. Lajos, mint azt már leírtam, a végletekig lusta volt, nem csoda, ha ragadtak rá a gyorsan-finomat receptek. Ez a leves is mindig volt készen a konyháján. Leszedtük a reggeli terítést, ahol mindig volt friss gyümölcs is feladva, a gyümölcstál maradékát Lajosom már kockázta is a levesbe. A hűtőben tárolta a kész levest és csak kiadagolta hidegen, ha kért valaki belőle. Volt egy vendégünk – fuvaros lehetett vagy ilyesmi, gyakran autózott felénk -, még le sem ült, már rendelte is a hideg gyümölcslevest, 4 -5 adagot egyszerre. Mást sohasem evett. Meg lehet érteni, isteni finom! Főleg tikkasztó nyári melegben, jéghidegen! Nagyon fontos a dinnyék jelenléte, anélkül ne próbálkozzatok vele. A dinnyék mellé azonban minden más gyümölcs mehet. Minél többféle, annál jobb. A málnaízű szörpről még: nagyon kérem, higgyétek el, ez a leves a leggagyibb, málnát sohasem látott szörppel a legfinomabb. Az Anna-malmi boldog időkben még lehetett kapni azt a vadpiros színű, félliteres üvegben forgalmazott förmedvényt, ami ideálisan beállította ennek a levesnek az ízét és színét. Most azt már nem látom semerre, de NAGYON KÉREM ne igazi málnaszörppel próbálkozzatok! Minél pirosabb legyen, minél művibb legyen – nagyon kevés kell belőle, az íze viszont attól lesz tutti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!