Előfordul, hogy az ember túl sokat készít egy adott fogásból, és nem fogy el. Ilyenkor sokakban felmerül, hogy gondosan elcsomagolva berakja az ételt a fagyasztóba, és egy szorult helyzetben elővegye, felolvassza és elfogyassza. Azt híhetnénk, ezt minden étellel megtehetjük, azonban vannak olyanok, amelyeket tilos berakni a fagyasztóba.
Rakott krumpli
Mivel ez a fogás főtt krumpliból áll, tilos berakni a fagyasztóba. A burgonya nedvesség- és keményítőtartalma ugyanis szétválik, így szerkezetét veszti, és széttöredeznek a szeletek. Ezen kívül a tejföl és a főtt tojás sem viseli jól a jegesedést. Az előbbi kikristályosodik, és darabos lesz, utóbbinak pedig végzetesen megromlik az állaga.
Rizibizi
A mélyhűtésnek köszönhetően a rizs összeáll, és vizes lesz. Igazából fogyasztható, csak egyáltalán nem lesz szép látvány, és pergősségét is elveszíti. A rizibiziben található borsó pedig megpuhulhat a fagyóban.
Kukoricasaláta
Bizony, a majonézest kukoricát sem jó jégre tenni. Bár a főtt kukorica fagyasztható, sem a majonéz, sem a tejföl nem viseli jól a jegesedést. Az előbbi összetevői szétválnak, az utóbbi darabossá válik.
Bolognai spagetti
Amennyiben összekeverted a tésztát és a bolognai szószt, semmiképpen ne tedd be a fagyasztóba! A főtt tészta ugyanis magába szívja a szósz nedvességét, így a fogás száraz és kevésbé élvezhető lesz. Külön-külön azonban beteheted őket a mélyhűtőbe, bár a tésztát így sem javasoljuk, ugyanis kissé ragacsossá válik, és kellemetlenül összeáll.
Még több hűtő: