r
Nosalty Logó

Mindent bele rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Mindent bele rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 897 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 897 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.9 g

Zsír

  • Összesen
    417 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11165.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    7404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    503 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3009 micro
Összesen 5386 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük úgy, hogy éppen jó legyen, ne főjön szét. A tojást 10 percig főzzük, majd hideg vízbe helyezzük, hogy a héját könnyen leválaszthassuk róla. A burgonyát is tehetjük hideg vízbe, így gyorsabban hűl, és már hámozhatjuk is.
  2. Főzés közben egy nagy keverőtálban elkészítjük a szószt: két tojást felverünk, sóval borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt, belereszeljük a sajt háromnegyedét és jól elkeverjük benne.
  3. A hozzávalókat (főtt burgonya, főtt tojás és kolbász) felkarikázzuk. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Egy tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, alját bacon szeletekkel beterítjük és jöhet a rétegezés. Egy sor krumpli, egy sor kolbász és egy sor tojás. Közben a tojást és a krumplit ízlés szerint sózzuk meg. Ekkor egy-egy csipet vajat szórhatunk rá, majd bőven locsoljuk meg a tejfölös-sajtos szósszal. Ezt a műveletet ismételjük meg kétszer-háromszor, ameddig az alapanyagok elfogynak. Arra ügyeljünk, hogy a tetejére hagyjunk pár szép szelet krumplit és elég szószt. A rakottas fóliával vagy fedővel letakarva mehet a sütőbe kb. 35 percre.
  5. Ekkor húzzuk ki a tálat, vegyük le a fóliát róla, reszeljünk rá a maradék sajtot és toljuk vissza további 8-10 percre, hogy a teteje aranybarnára piruljon.
  6. Tálalás előtt hagyjuk pihenni a rakottast (ezt én soha nem bírom ki, azonnal meg kell kóstolnom), ha kissé kihűl, akkor nem csak sokkal finomabb lesz, de a krumpli is felszívja a többlet folyadékot, így tetszetősebben tudjuk tálalni majd.
  7. Adjunk mellé friss zöld- vagy uborkasalátát, sőt lila hagymás paradicsomsalátával is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 594
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 64311
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Ajánló

Vásároljunk ízletesen fűszerezett kolbászt, hiszen ez adja meg az étel zamatát. Ha mindenhová jut a szuper szószból, akkor biztosan “megállja a helyét” a tányéron az isteni rakott krumpli! Salátát mindenképpen tálaljunk mellé, itt már adhatunk a színek élvezetének is. Piros paradicsom, zöld uborka vagy saláta, lila cékla, ki-hogy szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által készített változat, amelyet kicsit átdolgoztam. A bacon alap alulról, a sajtszórás felülről, a tojásos tejföl középen tartja össze a rakottast, miközben nem engedik kiszáradni az ételt. Na persze én soha nem bírom kivárni, hogy kissé kihűljön és magába szívja a maradék szaftot, azonnal bele kell kóstolnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...