r
Nosalty Logó

Mindent bele rakott krumpli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Mindent bele rakott krumpli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 897 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5386 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 186 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    435 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1860.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    1234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    284 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    501 micro
Összesen 897 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.9 g

Zsír

  • Összesen
    417 g
  • Telített zsírsav
    149 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11165.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    935 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    2244 mg
  • Nátrium
    7404 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    161 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1484.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1705 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    503 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    1978 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1687 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    57 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3009 micro
Összesen 5386 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 186 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát sós vízben héjában megfőzzük úgy, hogy éppen jó legyen, ne főjön szét. A tojást 10 percig főzzük, majd hideg vízbe helyezzük, hogy a héját könnyen leválaszthassuk róla. A burgonyát is tehetjük hideg vízbe, így gyorsabban hűl, és már hámozhatjuk is.
  2. Főzés közben egy nagy keverőtálban elkészítjük a szószt: két tojást felverünk, sóval borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a tejfölt, belereszeljük a sajt háromnegyedét és jól elkeverjük benne.
  3. A hozzávalókat (főtt burgonya, főtt tojás és kolbász) felkarikázzuk. Közben melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  4. Egy tűzálló tálat vagy jénait kivajazunk, alját bacon szeletekkel beterítjük és jöhet a rétegezés. Egy sor krumpli, egy sor kolbász és egy sor tojás. Közben a tojást és a krumplit ízlés szerint sózzuk meg. Ekkor egy-egy csipet vajat szórhatunk rá, majd bőven locsoljuk meg a tejfölös-sajtos szósszal. Ezt a műveletet ismételjük meg kétszer-háromszor, ameddig az alapanyagok elfogynak. Arra ügyeljünk, hogy a tetejére hagyjunk pár szép szelet krumplit és elég szószt. A rakottas fóliával vagy fedővel letakarva mehet a sütőbe kb. 35 percre.
  5. Ekkor húzzuk ki a tálat, vegyük le a fóliát róla, reszeljünk rá a maradék sajtot és toljuk vissza további 8-10 percre, hogy a teteje aranybarnára piruljon.
  6. Tálalás előtt hagyjuk pihenni a rakottast (ezt én soha nem bírom ki, azonnal meg kell kóstolnom), ha kissé kihűl, akkor nem csak sokkal finomabb lesz, de a krumpli is felszívja a többlet folyadékot, így tetszetősebben tudjuk tálalni majd.
  7. Adjunk mellé friss zöld- vagy uborkasalátát, sőt lila hagymás paradicsomsalátával is nagyszerű. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x30x5
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 593
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 62565
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 15.

Ajánló

Vásároljunk ízletesen fűszerezett kolbászt, hiszen ez adja meg az étel zamatát. Ha mindenhová jut a szuper szószból, akkor biztosan “megállja a helyét” a tányéron az isteni rakott krumpli! Salátát mindenképpen tálaljunk mellé, itt már adhatunk a színek élvezetének is. Piros paradicsom, zöld uborka vagy saláta, lila cékla, ki-hogy szereti.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A rakott krumpli egy olyan étel, amit nem lehet megunni. Mindenkinek van hozzá egy családi receptje, melyet, mint hagyományt követ. Az én receptem alapja ugyancsak egy, a nagymamám által készített változat, amelyet kicsit átdolgoztam. A bacon alap alulról, a sajtszórás felülről, a tojásos tejföl középen tartja össze a rakottast, miközben nem engedik kiszáradni az ételt. Na persze én soha nem bírom kivárni, hogy kissé kihűljön és magába szívja a maradék szaftot, azonnal bele kell kóstolnom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek