Két trükk, amivel pillanatok alatt leolvaszthatod a hűtődet

Te is utálod leolvasztani a hűtődet, mert rengeteg idődet elveszi? Segítünk, hogy meggyorsítsd a folyamatot.

A hűtő az egyik legnagyobb áramfogyasztó a konyhánkban, sőt talán az egész háztartásunkban. Ezt sokan tudják, azonban azt már kevesebben, hogyha bejegesedik, akkor további 30%-kal növelheti a fogyasztást. Ezért is érdemes már egy kis jegesedés keletkezése után is leolvasztanunk a hűtőnket.

Persze borzalmasan sok időt vesz igénybe, ha egyszerűen csak kihúzzuk és megvárjuk, ameddig leolvadnak a jégtömbök, ezért hoztunk két trükköt is, amivel meggyorsíthatod a folyamatot. Ezek közül pedig egyik sem a hajszárító vagy a kés. 

Fontos, hogy mindig töröld ki alaposan a hűtőszekrényt, miután leolvasztottad

Első lépések 

Mielőtt bármelyik trükköt is bevetnéd, csavard le nulla fokra a hűtődet. (Sokan ki is húzzák a konnektorból.) Így lesz teljesen biztonságos és gyors, bármelyik folyamatot is választod. Pakolj ki mindent a hűtőből, és szanáld a lejárt élelmiszereket.  

Edény + fából készült vágódeszka

Egy nagyobb, közepesen magas edényt tölts tele vízzel, majd forrald fel. Ha megvagy, tedd be a hűtődbe a vágódeszkát, majd helyezd rá a forralt vízzel teli edényt, és csukd rá a hűtőszekrény ajtaját. Hagyd hatni a forró vízpárát, majd ha elolvadt a jégréteg, töröld ki jó alaposan a hűtődet. Ha ezzel is megvagy, indítsd újra a hűtőt, és pakold vissza az élelmiszereket. 

Egy kis durvára darált só is a segítségedre lehet. (Nem véletlen, hogy az utcákat is sózzák, ha ónos eső vagy jégtakaró fedi az utakat.) A jeges felületet hintsd be sóval, és várj addig, ameddig felolvad a jégréteg. Ez a módszer azért is nagyon jó, mert a kis sókristályok fertőtlenítik a hűtőszekrényben lévő felületeket. 


További hasznos trükkök és tippek a konyhába:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...