r
Nosalty Logó

Mexikói kukoricasaláta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Mexikói kukoricasaláta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    404 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    162.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    203 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1136 micro
Összesen 300 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    66.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3442.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    541 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    281 mg
  • Foszfor
    970 mg
  • Nátrium
    1616 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    649.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    245 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    117 micro
  • β-karotin
    1012 micro
  • β-crypt
    814 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4545 micro
Összesen 1200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    51 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    285 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kukoricamagokat éles késsel levágjuk a csutkáról, kb. 450-500 g kel legyen. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, hozzáadjuk a kukoricát, és közbe meg-megkevergetve kb. 5-7 percig sütjük.
  2. A koriander megmossuk, a leveleket letépkedjük, durvára vágjuk. A kétféle hagymát meghámozzuk, a lila hagymát kockákra, a fokhagymát apróra vágjuk. A jalapenot apró kockákra vágjuk.
  3. Egy nagyobb edénybe a majonézt simára keverjük a limelével. Hozzákeverjük a morzsolt fetát, a kétféle hagymát, jalapenot, és a koriandert. Sóval, borssal és chilipehellyel ízesítjük.
  4. Mikor a kukorica elkészült, a fűszeres majonézhez adjuk, jól elkeverjük, és tálaljuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 166
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 33
  • Össznézettség: 21345
  • Feltöltés dátuma: 2017. július 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept cotija sajtot (egy mexikói eredetű félkemény, omlós, tehéntejből készült sajt) ír elő, mivel az nem állott rendelkezésemre, fetával lett elkészítve ez a nagyon finom saláta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...