Ezt ettétek májusban

Ismét sorra vettük, miket szerettetek májusban! Az édes sütik, a tészták, a húsételek között válogattunk, valamint a kedvenc cikkeiteket és heti menütöket is megmutatjuk!

Májusi top gasztrobloggerünk, coffeinmentes receptje: Epres-fehér csokis spiráltorta

Sütik terén azt kell mondanunk, a helyzet abból a szempontból változatlan, hogy jöhet a jó idő vagy zimankó, imádjátok az édes, krémes élvezeteket! A grízes krémes filléres finomság, valószínűleg ezért is szeretjük ilyen sokan, a dobogó második fokán a jugoszláv krémes, végül a már nevével is csábító csokibomba volt a harmadik kedvencetek.

Tésztáknál is nyerő volt a grízes, de úgy általában a retro ízvilág lett egyeduralkodó: a káposztás tészta a második legnépszerűbb volt, harmadikként pedig a közelgő borsószezon előfutáraként a borsós-sonkás tészta receptje is beférkőzött.

A húsételek kategóriájában valamiért jó ideje egyeduralkodó a rizses hús: a második és harmadik májusi kedvenc egy-egy ilyen recept lett, viszont a kedvencetek a tepsis csirkecomb zöldségekkel – valószínűleg a frissen megjelent tavaszi termésdömping nyomán is.

Cikkeink közül leginkább azokat preferáltátok, melyek hasznos tanácsokkal láttak el, hogyan tölts minél kevesebb időt a konyhában vagy készíts hó végén is isteni fogásokat fillérekből. Az őzgerinc sütikről szóló írásunkat is szerettétek. Heti menük közül pedig a gyerekkori kedvenceket egy csokorba állító összeállításunkat néztétek meg a legtöbben.

Ahogy váltakoznak az évszakok, a szezonok, úgy az általatok keresett alapanyagok toplistájában is változások történnek: májusban az epret, a rebarbarát, a bodzavirágot kerestétek a legtöbben, illetve az ezekhez kapcsolódó receptjeinket.

Mindjárt itt a borsószezon! >>

Az Itt a szezon további cikkeiért ide kattints! >>

Legújabb receptek

Florentine

Ha kekszre vágynátok és kipróbálnátok valami újdonságot, akkor ismerkedjetek meg a florentine-nel, ezzel a ropogós és természetéből adódóan gluténmentes, édes tallérral. Ennek a ...

Húsmentes töltött paprika

Annak ellenére, hogy a nyári nagy melegben gyomrunk nem kívánja a túlzottan nehéz ételeket, a klasszikus magyar konyha csak relatíve kevés olyan receptet biztosít, amivel elhagyhatnánk a ...

Címlapról ajánljuk

Újabb hétköznapi ételről derült ki, hogy csökkentheti a demencia kialakulásának...

A demencia, mint időskori betegség sokakat foglalkoztat, akkor is, ha még korántsem időszerű, hogy féljenek tőle. Több tényező függvénye, hogy valakit veszélyeztet-e az időskori elbutulás, de azt tudjuk, hogy az életmódnak, azon belül az étkezésünknek fontos szerepe van az egészségmegőrzésben. Egy új tanulmány szerint egy teljesen hétköznapi, sokak által fogyasztott alapanyag is hozzájárulhat a demencia kockázatának csökkentéséhez.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Igazi strandos lángos

Kinek nem fut össze a nyál a szájában, amikor nyáron a strandon megérzi a lángos illatát? És ki ne próbálta már otthon is elkészíteni ezt a "retro" finomságot? Én ugyebár nem ...

Eredeti görög saláta

Régóta kerestem az igazi, valódi görög saláta receptjét, mert ahány helyen ettem eddig, pont annyiféle módon volt elkészítve. Most találtam egy receptet, ami gyanús volt, és görög ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...