Ezt ettétek májusban

Ismét sorra vettük, miket szerettetek májusban! Az édes sütik, a tészták, a húsételek között válogattunk, valamint a kedvenc cikkeiteket és heti menütöket is megmutatjuk!

Májusi top gasztrobloggerünk, coffeinmentes receptje: Epres-fehér csokis spiráltorta

Sütik terén azt kell mondanunk, a helyzet abból a szempontból változatlan, hogy jöhet a jó idő vagy zimankó, imádjátok az édes, krémes élvezeteket! A grízes krémes filléres finomság, valószínűleg ezért is szeretjük ilyen sokan, a dobogó második fokán a jugoszláv krémes, végül a már nevével is csábító csokibomba volt a harmadik kedvencetek.

Tésztáknál is nyerő volt a grízes, de úgy általában a retro ízvilág lett egyeduralkodó: a káposztás tészta a második legnépszerűbb volt, harmadikként pedig a közelgő borsószezon előfutáraként a borsós-sonkás tészta receptje is beférkőzött.

A húsételek kategóriájában valamiért jó ideje egyeduralkodó a rizses hús: a második és harmadik májusi kedvenc egy-egy ilyen recept lett, viszont a kedvencetek a tepsis csirkecomb zöldségekkel – valószínűleg a frissen megjelent tavaszi termésdömping nyomán is.

Cikkeink közül leginkább azokat preferáltátok, melyek hasznos tanácsokkal láttak el, hogyan tölts minél kevesebb időt a konyhában vagy készíts hó végén is isteni fogásokat fillérekből. Az őzgerinc sütikről szóló írásunkat is szerettétek. Heti menük közül pedig a gyerekkori kedvenceket egy csokorba állító összeállításunkat néztétek meg a legtöbben.

Ahogy váltakoznak az évszakok, a szezonok, úgy az általatok keresett alapanyagok toplistájában is változások történnek: májusban az epret, a rebarbarát, a bodzavirágot kerestétek a legtöbben, illetve az ezekhez kapcsolódó receptjeinket.

Mindjárt itt a borsószezon! >>

Az Itt a szezon további cikkeiért ide kattints! >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek