Káposztás tészta
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Muci

adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
613
Kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
2453
Kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.9 g
Zsír
-
Összesen 12.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 621.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 80 mg
-
Kálcium 108 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 289 mg
-
Nátrium 44 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.8 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 196.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 153 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 382 micro
-
Kolin: 40 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 66 micro
-
β-karotin 86 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 85 micro
Összesen
613
Kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 75.6 g
Zsír
-
Összesen 48.4 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 19 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 18 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2484.3 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 319 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 364 mg
-
Foszfor 1156 mg
-
Nátrium 175 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 431 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 37 mg
VÍZ
-
Összesen 787.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 293 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 614 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 38 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1529 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 264 micro
-
β-karotin 342 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 339 micro
Összesen
2453
Kcal
- 6% Fehérje
- 32% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 59% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 3.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 160.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 11 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.8 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 99 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 22 micro
Összesen
158
Kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.
- Nagylyukú almareszelőn lereszeljük.
- Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
- A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.
- Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
- Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)
- Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
- Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.
- A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
- Forrón tálaljuk.
- Elkészítettem: 18 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 1073
- 7 napos nézettség: 7653
- Össznézettség: 703600
- Feltöltés dátuma: 2008. november 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Fogyókúra:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Muci
175 recept
A káposzta lereszelése és megpirítása elég időigényes, ezért érdemes egyszerre két-három adagot készíteni. A pirított káposzta jól bírja a mélyhűtést.
Hozzászólások
Helló! Kipróbálta már valaki a karalábés tésztát?Nos,teljesen úgy kell csinálni,mint a káposztásat.Ugyanúgy le kell reszelni,stb,a karalábét.Nagyon finom.Nemrég csináltam és elfogyott az egész.
Kis sülthagymát nem teszel rá? Boldogult édesanyám mindí úgy csinálta, és nagyon finom. A karalábés tésztától-megmondom ?szintén a hideg kiráz,mert utálom,csak a húslevesbe szoktam tenni,de onnét is kidobom,ha kész!
Amennyiben a káposztás tésztát szereted és nem tudod, (mert nem mondták meg) hogy nem azt eszel, észre sem vennéd, hogy karalábés tésztát eszel. Én már rétest is készítettem karalábéval és senki meg nem mondta volna, hogy az nem a káposztás.
én is szeretem a karalábés tésztát! :) a káposztát reszelés helyett belerakom az aprítóba, és így nagyon hamar megvan. a sztrapacskához a krumplit is így szoktam.
:) Ugyanilyen tányérjaink vannak :) és tudom, mi lesz az ebéd;)
Gonosz leszek, de ez mégiscsak úgy az igazi, ha kézzel gyúrt a tészta, mint nagymamám készítette oly sokszor.:)
jajj éppen most várom, hogy végre megpárolódjon :) úgy csináltam, mint anyám, besóztam egy éjszakára, de még így sincs meg 45 perc alatt! mondjuk 2es lángon csinálom, de már másfél órája... nem baj, tisztára megéri!! ha nem lennék olyan sznob, hogy megkövetelem a változatos étrendet, bizony hetente 2-szer ezt enném!! :) (most is 2kilot csinálok, megy majd a fagyóba) köszi a receptet!
Sziasztok! Én még annyit tennék hozzá ehhez a recepthez, hogy ha nem eszitek meg egyszerre akkor másnap (vagy még aznap, én úgy szoktam) jó egy kicsit megpirítani teflonon, vagy palacsinta süt?ben és úgy még szupibbb!!!
Kedves Harold Zilder ! Valószín?leg nem csak az óvatos pirítás , hanem a dupla mennyiség is oka volt a hosszabb pirítási id?nek. Üdv.: Muci
A recept nagyon jó, lementettem, viszont nem lehetne tiltani a spam-eket?! nagyon zavaróak!!
Kedves Muci! Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet, mert, bár nem most kezdtem f?zni, káposztás tésztát még nem készítettem, csak a mamámnál ettem. Külön örülök, hogy leírtad, kb. mennyi ideig tart megpárolni a káposztát, kezd? káposztástészta-készít?knek ez nagyon fontos információ! Nekünk holnap lesz bel?le ebéd, de ma este készítettem el a káposztát, mert két kicsi gyerek mellett így könnyebben megoldható a f?zés (kisfiaim 1 és 4 évesek). Mi borsot csak a tányéron teszünk rá, mert a nagyobbik kisfiam cukorral szereti. Még egyszer köszönöm a receptet!
Kedves " katamolly " ! Nagyon szívesen. Remélem ízleni fog. Üdv.: Muci
Kedves Muci és Kedves Mindenki! Nem számitok már kezd?nek,de a mi családunkban ez az étel nem volt jellemz?.Nekem a kép alapján ez a recept tetszett meg.Nagyon finom lett,egy aprócska gond volt vele:a bors mennyisége.Nekünk nagyon sok volt a két mokkáskanállal,a 4 éves kisfiam nem tudott enni bel?le,és én sem.Nem gondoltam hogy ilyen er?s lesz t?le.Aki nem szereti ennyire er?sen,szerintem sokkal kevesebbet rakjon bele,és akkor az egész család örömét leli az ebédnek,és nem végz?dik sirással.
Kedves Medveczki Enik? ! Sajnálom, hogy er?sre sikerült a káposztás tésztád. Nem tudom mekkora mokkás kanalad lehet ? Vagy púposan mérted. Két kis mokkáskanál ?rölt bors nem okozhatott ekkora mennyiségnél olyan csíp?sséget, mint írtad. Üdv: Muci
két mokkáskanál bors ekkora adagba tényleg nem sok, nem lehet, hogy teáskanállal raktál bele, mert akkor valóban nagyon borsos lehetett. amúgy a f?szerezésnél leginkább célravezet?, ha óvatosan kezded, és közben kóstolgatod, mert mindenkinek más az ízlése.
Kedves tregard! Biztos hogy mokkáskanállal tettem bele,nem teáskanállal, mi nem füszerezzük ennyire az ételeket.De ez kellett ahhoz,hogy megtanuljam óvatosan a borssal :).
Köszönöm a receptet, nagyon finom.
Mivel a káposzta reszelése és pirítása hosszú id?t vesz igénybe, én egyszerre két adagnyit szoktam csinálni. Beteszem a mélyh?t?be és legközelebb csak a tésztát kell kif?zni. Recept mentve.
milyen igazad van.. így teszek..
Egyszer?en isteni! Ezerszer KÖSZÖNÖM!
Igen, megvan, mi lesz a holnapi ebéd. Köszönöm az ötletet!... de nem ám borssal, hanem cukorral - édesen :-))