Nosalty Logó

Káposztás tészta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Ezen a képen: Káposztás tészta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 613 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2453 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    621.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    80 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    289 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    382 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 613 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    48.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2484.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    319 mg
  • Kálcium
    434 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    364 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    175 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    431 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    787.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    293 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    614 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1529 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    264 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    339 micro
Összesen 2453 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposzta külső leveleit leszedjük, négybe vágjuk.
  2. Nagylyukú almareszelőn lereszeljük.
  3. Besózzuk, 10 percig állni hagyjuk.
  4. A cukrot kissé megpirítjuk, ráöntünk 4 evőkanál olajat.
  5. Hozzáadjuk a levétől kinyomkodott káposztát.
  6. Világos zsemleszínűre pirítjuk, közben gyakran kevergetjük. (A káposzta pirítása legalább 40 percet vesz igénybe.)
  7. Amikor megpirult beleszórjuk az őrölt borsot.
  8. Közben a tésztát kifőzzük (főzési idő kb. 7 perc) , leszűrjük , 1 evőkanálnyi olajjal összekeverjük.
  9. A pirított káposztát több részletben hozzáadjuk és alaposan összekeverjük.
  10. Forrón tálaljuk.
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1073
  • 7 napos nézettség: 7653
  • Össznézettség: 703600
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A káposzta lereszelése és megpirítása elég időigényes, ezért érdemes egyszerre két-három adagot készíteni. A pirított káposzta jól bírja a mélyhűtést.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Helló! Kipróbálta már valaki a karalábés tésztát?Nos,teljesen úgy kell csinálni,mint a káposztásat.Ugyanúgy le kell reszelni,stb,a karalábét.Nagyon finom.Nemrég csináltam és elfogyott az egész.

Serci

Kis sülthagymát nem teszel rá? Boldogult édesanyám mindí úgy csinálta, és nagyon finom. A karalábés tésztától-megmondom ?szintén a hideg kiráz,mert utálom,csak a húslevesbe szoktam tenni,de onnét is kidobom,ha kész!

dadimami

Amennyiben a káposztás tésztát szereted és nem tudod, (mert nem mondták meg) hogy nem azt eszel, észre sem vennéd, hogy karalábés tésztát eszel. Én már rétest is készítettem karalábéval és senki meg nem mondta volna, hogy az nem a káposztás.

Törölt felhasználó

én is szeretem a karalábés tésztát! :) a káposztát reszelés helyett belerakom az aprítóba, és így nagyon hamar megvan. a sztrapacskához a krumplit is így szoktam.

Törölt felhasználó

:) Ugyanilyen tányérjaink vannak :) és tudom, mi lesz az ebéd;)

blange

Gonosz leszek, de ez mégiscsak úgy az igazi, ha kézzel gyúrt a tészta, mint nagymamám készítette oly sokszor.:)

Harold Zidler

jajj éppen most várom, hogy végre megpárolódjon :) úgy csináltam, mint anyám, besóztam egy éjszakára, de még így sincs meg 45 perc alatt! mondjuk 2es lángon csinálom, de már másfél órája... nem baj, tisztára megéri!! ha nem lennék olyan sznob, hogy megkövetelem a változatos étrendet, bizony hetente 2-szer ezt enném!! :) (most is 2kilot csinálok, megy majd a fagyóba) köszi a receptet!

Törölt felhasználó

Sziasztok! Én még annyit tennék hozzá ehhez a recepthez, hogy ha nem eszitek meg egyszerre akkor másnap (vagy még aznap, én úgy szoktam) jó egy kicsit megpirítani teflonon, vagy palacsinta süt?ben és úgy még szupibbb!!!

Muci

Kedves Harold Zilder ! Valószín?leg nem csak az óvatos pirítás , hanem a dupla mennyiség is oka volt a hosszabb pirítási id?nek. Üdv.: Muci

salsera

A recept nagyon jó, lementettem, viszont nem lehetne tiltani a spam-eket?! nagyon zavaróak!!

Törölt felhasználó

Kedves Muci! Nagyon örülök, hogy feltetted ezt a receptet, mert, bár nem most kezdtem f?zni, káposztás tésztát még nem készítettem, csak a mamámnál ettem. Külön örülök, hogy leírtad, kb. mennyi ideig tart megpárolni a káposztát, kezd? káposztástészta-készít?knek ez nagyon fontos információ! Nekünk holnap lesz bel?le ebéd, de ma este készítettem el a káposztát, mert két kicsi gyerek mellett így könnyebben megoldható a f?zés (kisfiaim 1 és 4 évesek). Mi borsot csak a tányéron teszünk rá, mert a nagyobbik kisfiam cukorral szereti. Még egyszer köszönöm a receptet!

Muci

Kedves " katamolly " ! Nagyon szívesen. Remélem ízleni fog. Üdv.: Muci

Törölt felhasználó

Kedves Muci és Kedves Mindenki! Nem számitok már kezd?nek,de a mi családunkban ez az étel nem volt jellemz?.Nekem a kép alapján ez a recept tetszett meg.Nagyon finom lett,egy aprócska gond volt vele:a bors mennyisége.Nekünk nagyon sok volt a két mokkáskanállal,a 4 éves kisfiam nem tudott enni bel?le,és én sem.Nem gondoltam hogy ilyen er?s lesz t?le.Aki nem szereti ennyire er?sen,szerintem sokkal kevesebbet rakjon bele,és akkor az egész család örömét leli az ebédnek,és nem végz?dik sirással.

Muci

Kedves Medveczki Enik? ! Sajnálom, hogy er?sre sikerült a káposztás tésztád. Nem tudom mekkora mokkás kanalad lehet ? Vagy púposan mérted. Két kis mokkáskanál ?rölt bors nem okozhatott ekkora mennyiségnél olyan csíp?sséget, mint írtad. Üdv: Muci

Törölt felhasználó

két mokkáskanál bors ekkora adagba tényleg nem sok, nem lehet, hogy teáskanállal raktál bele, mert akkor valóban nagyon borsos lehetett. amúgy a f?szerezésnél leginkább célravezet?, ha óvatosan kezded, és közben kóstolgatod, mert mindenkinek más az ízlése.

Törölt felhasználó

Kedves tregard! Biztos hogy mokkáskanállal tettem bele,nem teáskanállal, mi nem füszerezzük ennyire az ételeket.De ez kellett ahhoz,hogy megtanuljam óvatosan a borssal :).

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet, nagyon finom.

evacili

Mivel a káposzta reszelése és pirítása hosszú id?t vesz igénybe, én egyszerre két adagnyit szoktam csinálni. Beteszem a mélyh?t?be és legközelebb csak a tésztát kell kif?zni. Recept mentve.

Törölt felhasználó

milyen igazad van.. így teszek..

melodyera

Egyszer?en isteni! Ezerszer KÖSZÖNÖM!

Bejja

Igen, megvan, mi lesz a holnapi ebéd. Köszönöm az ötletet!... de nem ám borssal, hanem cukorral - édesen :-))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!

20 laktató egytálétel 1 órán belül

Kolbász, sonka, virsli, tejföl, sajt... Ezekkel mind-mind laktatóbbá és ízletesebbé tudjuk varázsolni ételeinket. Mellé egy kis zöldség vagy rizs/tarhonya, és kész is az ebéd!