Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grízes krémes

Grízes krémes
Grízes krémes
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (48)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában sok blogon láttam a receptet, úgyhogy nálam is elkészült. Tejbegrízrajongóknak kötelező.:)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta:

  1. Szétválasztjuk a tojásokat. A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. Hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a sót és a kakaóport.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  3. A tojássárgájás krémhez keverjük óvatosan, majd a lisztet is apránként hozzáadjuk.
  4. A tésztát egy 35x22 centiméteres, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük (15-20 perc). Ha kihűlt, kettévágjuk.

A krém:

  1. A tejet a kristálycukorral felforraljuk. A búzadarát is hozzáadjuk.
  2. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Időnként megkavarva hagyjuk kihűlni.
  3. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A kihűlt grízes krémmel összekeverjük.
  4. A krém felét a lapok közé kenjük, a másik felét pedig a tetejére. Kakaóporral megszórhatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x22 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 290 787
elküldve: 315
receptkönyvben: 3 793
elkészítve: 333/373
Facebookon megjelent: 4

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejbegríz süti, tejbegríz szelet, tejbedarás süti

Hozzászólások (48)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2017-09-02 02:07

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.09.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

manipakiao
manipakiao Thu, 2016-12-15 08:51

Kedves fehérke 37! Már többször megsütöttem, nem kemény a krémje jó grízes ízű, valóban érdemes dupla mennyiséget készíteni, és a rumaromától tényleg finomabb. Remélem tudtam segíteni.

fehérke37
fehérke37 Wed, 2016-12-14 20:40

Első olvasásra soknak találtam a grízt a tejhez képest. A hozzászólók nem említik. Nem túl kemény?

gpmaria
gpmaria Wed, 2015-11-25 07:48

Gondoltam hogy jó lehet, és egyszerű elkészíteni is; hát tegnap belevágtam.
Úgy látom az eredményből, hogy gyakori vendég lesz nálunk ez a süti :)
Megfogadtam a hozzászólók tanácsát, és másfélszeres mennyiségű tejbegrízt főztem, 1 kocka Rámával és az eredeti cukormennyiséggel kevertem ki a krémet.
A tészta picit összeesett nekem is, de még így is elég vastag maradt, és fincsi lett.
Köszönöm a receptet :)

E.D.
E.D. Sat, 2015-06-06 02:34

Most lett kesz !! meg nem kostoltam meg mert tele ettem magam a kremmel :). Mindent a recept szerint csinaltam es mar a kostolgatas soran kiderult hogy szuper lessz a vegeredmeny. Csak egy tanacsot szeretnek adni: azok akik szeretik a tejbegrizet a bisztonsag kedveert ket adag kremet keszitsenek mert a felet bisztosan elnyalogassak keszites kozben (mint en is) :) Koszonom a receptet es a hozzaszolasokat is. Bisztosan tobszor is elkeszitem majd.

rox
rox Thu, 2018-03-15 18:50

áááhh, úgy van mondva, hogy Erika Kanadában él,(ha vetted volna a fáradtságot és a nevére kattintasz) nem kevés ideje, és mégis magyar nyelvű oldalakat olvas sütés-főzés témában, erre itt letorkolják, hogy hogy ír.
eszem megáll, az ilyenektől,komolyan.

Allana
Allana Mon, 2015-03-16 11:45

Nagyon finom! Dupla adag krémet készítettem, tettem bele kókuszreszeléket és egy pici rumaromát, nem rontotta el :)

Kasziba Zsuzsi
Kasziba Zsuzsi Sun, 2015-01-04 21:49

Kedves Flóra! Szilveszteri bulira csináltam meg most először ezt a receptet. Végigolvastam az összes hozzászólást, és egyből úgy készítettem el, ahogy az egyik javaslat szólt. Vagyis tettem bele én is rum aromát, mazsolát, és egy tábla olvasztott csokit csurgattam a tetejére. A krém mennyiségén nem változtattam, bőven elég volt. Nagy sikert arattam vele, mindenki szemet vetett rá, és hamar elfogyott. Köszönöm a receptet, nemsokára megcsinálom megint. :-)

Nikosz88
Nikosz88 Wed, 2014-11-12 14:25

A hétvégén én is elkészítettem. Mennyei süti , könnyű az elkészítése is. Nagyon hamar elfogyott. Annyit változtattam rajta hogy miután összekevertem a grízt a vajas krémmel akkor tettem bele 1 evőkanál rum aromát és ettől még finomabb lett. Kedvenc sütijeim egyike lett. :)

joppi
joppi / joppi Fri, 2014-11-07 00:08

Ez valami mennyei! A tészta könnyű, finom, a krém pedig valami mennyei! Amúgyis nagy tejbegríz rajongó vagyok, ez meg... mesés! És igen, én is a házilag főzött pudingot preferálom, ha már pudingos süti. :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2014-11-02 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.11.01. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

ditke3
ditke3 Sun, 2014-11-02 01:29

Köszi! Fincsi lett, ma megcsináltam. Azt szeretném csak kérdezni, hogy mikor elkészült a tészta, gyönyörű könnyű, magas, mire kihűlt, felére összeesett. Ez mitől van? Ilyennek kell lennie?

Gyovai Zita
Zita :) / Gyovai Zita Tue, 2014-03-25 22:39

Én is elkészítettem és nagyon finom lett! (A krémből dupla adagot készítettem,hogy vastagabb és több legyen a krémes rész benne. 20 dkg margarint tetem bele a dupla adaghoz így is jó lett az állaga, de a többin nem változtattam semmit.)
Köszönet a receptért :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2014-03-03 03:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.03.02. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

papuska
papuska Sun, 2014-03-02 15:59

...finom lett a süti, köszönöm a receptet, én hasonló összetételű krémmel dolgozom a "Kozák Sapka"... "Hólabda" sütiken..... :)

tandrea
Boni / tandrea Thu, 2013-12-05 21:50

Megsütöttem ma, most lettem kész és gyorsan ettem is egy szeletet. Aki szereti a tejbegrízt, az oda lesz érte. Egyszerű, gyors, könnyű..
Ma megkérdeztem a családot, hogy mit hozzon a Mikulás. Azt mondták valami édeset, de ne csokit. Hát ezt kapták.. :) Nagy az öröm, lassan el is fogy. :)
A reggelt nem bírták megvárni, szerintem holnap is sütni kell egyet. :))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-12-05 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.12.04. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tandrea
Boni / tandrea Wed, 2013-12-04 19:29

Nagyon jól néz ki ez a süti! Kipróbálom, de szerintem én is dupla krémmel.
Addig is mentve.. :)

szarvassz
szarvassz Mon, 2013-09-23 20:23

Már kétszer megsütöttem isten és egyszerű, vagyis egyszerűen nagyszerű :) Ez az egyik legkönnyűbb piskóta amit eddig csináltam :)

Sütőtök89
Sütőtök89 / Sütőtök89 Sat, 2013-09-07 18:41

Isteni, most lett kész! :) Az enyhe kifejezés rá, hogy isteni. :D Én annyit változtattam, hogy duplázva főztem krémet, de a vajmennyiséget meghagytam eredetinek. Elbírta így is. :D Meg tettem bele mazsolát, rumaromát is egy kicsit. A tetejére pedig olvasztott tejcsokit csurgattam. Hát ez őrület, hogy milyen finom, köszönet érte! :)

kincsem212
kincsem212 Sun, 2013-07-21 19:53

Nagyon finom lett a süti , de legközelebb nagyobb tepsiben készítem, mert kicsit vastagnak találom a tésztát a krémhez persze ez az én hibám:) Ja igen és annyit változtattam hogy az alsó réteg krémre meggyet is tettem:) tuti jó megy a receptkönyvembe!!:))

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2013-05-19 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.05.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

almamag
almamag Sat, 2013-05-18 17:31

Na, én meg nyelek nagyokat, már most jöhetne min. egy szelet. :-) Ezt sürgősen megsütöm! Nagyon guszta! Köszi a receptet.
Üdv. Ili

balintmonika
balintmonika Sun, 2013-03-17 15:58

A tésztával remekeltem.Mivel Berzengóciában,ahol élek nagyon drága a vaj,margarint használunk.Ezzel viszont nagyon margarinosra sikeredett.Legközelebb kevesebb margarint,de inkább több főtt búzadarát teszek majd a krémbe.Ugyanis a családomnál nincs olyan,hogy túl krémes.Egyvalami biztos,a napokban újra elkészítem a grízes krémest!

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2013-03-21 23:27

Örülök, hogy ízlett! Az eredeti receptben egyébként 25 dkg vaj szerepelt, de azt én is soknak találtam, lehet, még a 20 dkg-ból is le lehet faragni.

Kanita75
Kanita75 Sat, 2013-03-16 21:46

Nem vagyok gyakorlott "cukrász", de valóban egyszerű volt elkészíteni az íze pedig isteni! Mindenkinek bátran ajánlom! Köszönöm a receptet :)

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-03-14 14:40

Vegre, nem egy pudingos krem! Ugy tunik, hogy mostanaban tul sok torta vagy sutemeny keszul keszen vett pudinporbol:) Nagyon guszta!

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-03-14 15:53

Látod milyen érdekes Veronikám?:) Nekem semmi bajom nincs a pudinggal...sőőőőőt ! Viszont a 20 dkg vajtól meg én tartozkodom. Ezért jó ez a sokféle recept:) puszim: G

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2013-03-14 16:04

Igazad van Gabika! Tudom, nem szabad lett volna igy kitornom, mert mindenki mast szeret. En pl. a tejszinhabos sutiket sem szeretem, sokan meg azt kedvelik.:) Puszi: Veronika

1065
tojás 6 db
sütőpor 0.5 csomag
napraforgó olaj 0.5 dl
1 csipet
cukor 9 ek
finomliszt 8 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 6 dl
búzadara 5 púpozott ek
porcukor 75 g
cukor 75 g
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 200 g