Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Borsós-sonkás tészta

Borsós-sonkás tészta
Borsós-sonkás tészta
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy receptes újságban találtam.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nekem nem volt újhagymám, ezért lilahagymával készítettem.

Én a reszelt sajtot elhagytam, nekem nélküle is tökéletes volt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát megfőzzük sós vízben. Az utolsó néhány percben adjuk hozzá a borsót, majd az egészet leszűrjük.
  2. Közben süssük meg a szalonnát serpenyőben addig, amíg ropogós nem lesz, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a felszeletelt újhagymát vagy lilahagymát.
  3. Keverjük össze a szalonnás-hagymás keveréket és a levét a borsós tésztával.
  4. Locsoljuk megy egy kis olívaolajjal, és borsozzuk meg. Reszelt sajttal tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 14 401
elküldve: 13
receptkönyvben: 238
elkészítve: 11/21
Facebookon megjelent: 1

szakács

Jucci

Mióta szakács: 2011.07.11.
67 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldborsós farfalle, szalonnás tészta, zöldséges farfalle sonkával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

807
farfalle 15 dkg
zöldborsó 10 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
újhagyma 4 közepes db
olívaolaj 1 ek
sajt 5 dkg